Pogledajte HAPŠENJE trojice muškaraca zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

1632

Sarajevo: Uhapšena trojica zbog sumnje u povezanost sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić.

Sarajevo, 28. mart – U koordiniranoj akciji policije, u četvrtak su u BiH uhapšeni Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji zbog sumnje da su povezani sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić iz Srbije. Nestanak male Danke, koja je posljednji put viđena u okolini Bora, izazvao je veliku zabrinutost javnosti i pokrenuo opsežnu potragu.

Prema informacijama Federalne uprave policije (FUP), uhapšeni su locirani na osnovu IP adresa koje su bile povezane sa objavama na TikToku, u kojima su tvrdili da imaju informacije o nestanku djevojčice. Tražili su 50.000 konvertibilnih maraka za otkrivanje informacija, što je pokrenulo međunarodnu policijsku akciju.

MUP Srbije je potvrdio da je nestala djevojčica posljednji put viđena u utorak, 26. marta, noseći ljubičaste pantalone i maslinastozelenu jaknu. U trenucima njenog nestanka, njena porodica i zajednica okrenuli su se nadi da će biti pronađena zahvaljujući brzoj reakciji i međunarodnoj saradnji policije.

Istraga je još uvek u toku, a odgovorni za nestanak Danke Ilić suočavaju se sa ozbiljnim optužbama koje odražavaju međunarodnu posvećenost borbi protiv cyber kriminala i trgovine ljudima. Saradnja između FUP-a i Interpola ključna je u otkrivanju sudbine nestale djevojčice i privođenju počinilaca pravdi.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *