Pogledajte kako je Ćuta ponizio osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja

585

Na televiziji Happy desio se TV duel između osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja i ekološkog aktiviste Aleksandra Jovanovića Ćute.

Između ostalog, u duelu je bilo priče i o genicidu u Srebrenici. Kada je Šešelj, inače osuđen za ratne zločine pred Međunarodnim sudom u Haagu, pitao Ćutu da li je u Srebrenici bio genocid, aktivista mu je odgovorio:

“Neki kažu da jeste, neki kažu da nije. Ja ne znam da li je tamo bio genocid, vi imate iskustva iskustva s ratištima u Bosni, imate veliki pozdrav od ratnih vojnih invalida koje ste ostavili bez penzija i pomoći.

Više puta su štrajkovali ovde ispred Skupštine, a prolazili ste pored njih kao pored turskog groblja. A vi ste ih vodili i na Vukovar i u Krajinu, to su oni ljudi koje ste vodili da brane svetu srpsku zemlju, pa se njima obratite. a to da li je u Srebrenici bio genocid ili nije, ja to ne znam. Znam samo da ću uraditi sve da se to više ne dogodi”, rekao je Ćuta.

Vrijedi napomenuti da je u više presuda naglašeno da se u Srebrenici, u julu 1995. godine, desio genocid, zbog čega je osuđeno više osoba iz vrha tadašnje RS, primarno prvi predsjednik Radovan Karadžić i general Ratko Mladić. Obojica su osuđeni na doživotni zatvor.

Jovanović je također žestoko odgovorio na pitanje o raseljavanju seljaka u Srbiji zbog iskopavanja litijuma. Na to pitanje, rekao je Šešelju:

“Ja znam da ti imaš iskustva u raseljavanju, prvo si raseljavao Hrvate u Hrtkovcima, sad ste se nameračili na srpskog seljaka. Ma, sram vas bilo.”

Ćuta je poznat kao žestoki kritičar vlasti, a iako je Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, bio veliki protivnik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog njegovog naprasnog odlaska iz ove stranke, sada se odnos popravio i zbog toga će Šešeljev SRS biti u koaliciji s Vučićevim SNS-om na izborima koji se održavaju 17. decembra ove godine.

Ovdje možete pogledati njihov kompletan duel:
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.