Pokrenuta akciju čišćenja jezera Gazivode od strane novopazarskih ribolovaca!

Pokrenuta akciju čišćenja jezera Gazivode od strane novopazarskih ribolovaca!

636

U nedelju, 9. juna od 9 časova novopazarki ribolovci kreću u akciju čišćenja jezera Gazivode. Predsjednik udruženja ribolovaca Novog Pazara Elvir Hodžić organizovao je ovu akciju kako bi se uklonili velike količine otpada koji se nakupio na površini jezera Gazivode nakon obilnih padavina koje su pogodile ovaj region. Kako je najavljeno, akciji se pridružuju ORA ”Ribariće 2019” obezbjeđujući logistiku u hrani, vodi prevozu i medijskoj prezentaciji, Sportski savez Novog Pazar, koji obezbeđuje prevoz i Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” sa kamionom za transport sakupljene PET ambalaže.

U ime ORA “Ribariće 2019”, akciju je podržao komadant Omladinske radne akcije, Kasim Zoranić. Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović organizuje transport za akcijaše i sve koji žele da se pridruže aciji čišćenja jezera Gazivode.

Ribarićko jezero je nastalo 1977. godine, pregrađivanjem reke Ibar u gornjem toku. Pripada opštinama Tutin i Zubin Potok, a malim dijelom opštini Novi Pazar. U poslednje dvije decenije ono je Novopazarcima, Tutincima i stanovnicima Ibarskog Kolašina domaće „more“. Više hiljada stanovnika iz ovog kraja izgradilo je vikendice, kuće za stanovanje i splavove. Ovo jezero je jedan od turističkih potencijala opština koje se sreću na njemu.

Nakon 35 godina u Novom Pazaru će biti organizovana Omladinska radna akcija “Ribariće 2019”. Mladići i devojke iz Sandžaka radiće na uređenju plaže, ribolovačke i pešačke staze, kao i prostora za veslački i kajakaški klub na obali. Realizacija Omladinske radne akcije je najavljena u smenama od juna do avgusta.

Zainteresovani građani se mogu prijaviti za akciju čišćenja na brojeve telefona:

0655308505 – Izet
0656517517 – Elvir


TAG