NAJNOVIJA VIJEST

Porodica na snimku PREPOZNALA DANKU! Hitno se oglasila bečka policija!

7202

Beč – U neočekivanom obratu događaja, policija u Beču je saopćila da postoji mogućnost da je djevojčica snimljena u Beču zapravo dvogodišnja Danka Ilić, čiji je nestanak iz Srbije potresao javnost.

Austrijska policija oglasila se saopštenjem za medije u kojem je dostavila i dvije nove fotografije djevojčice iz Beča koja podsjeća na Danku Ilić (2). U svom saopštenju austrijska policija navodi i da su rođaci nestale djevojčice odgledali video nastao na stanici u ovom gradu i da pretpostavljaju da bi to mogla biti Danka.

Incident koji je privukao pažnju dogodio se 30. marta 2024., kada je državljanin Srbije, koji sada živi u Beču, na tramvajskoj stanici “Šotenring” naišao na malo dijete koje je, prema njegovom mišljenju, ličilo na nestalu Danka Ilić.

Ovaj čovjek je, suočen s potencijalnim otkrićem, snimio troje ljudi u društvu djevojčice i odmah podijelio snimak sa srpskim vlastima, koje su potom uspostavile komunikaciju s austrijskom policijom. Nakon detaljne analize i istrage, koju su vodili Ured kriminalističke policije Beč i državna policija, porodica nestale djevojčice potvrdila je da postoji velika mogućnost da je na snimku zaista Danka.

Bečka policija sada intenzivno radi na objavljivanju snimaka i traženju svjedoka, kao i onih koji mogu prepoznati žene koje su bile u društvu djevojčice. Posebno se apeluje na javnost da se hitno jave sa bilo kakvim informacijama koje bi mogle pomoći u daljem toku istrage.

Za sve koji imaju informacije, dostupan je kontakt telefon Ureda kriminalističke policije Beč: 01-31310-33800, a moguće je obratiti se i bilo kojoj drugoj policijskoj stanici. Apeluje se na anonimnost i brzu reakciju svih koji mogu doprinijeti rješavanju ovog slučaja.

Danka Ilić je, prema izvještajima, posljednji put viđena u društvu dvije državljanke Rumunije, dodajući slojevitost i međunarodni element ovom već zamršenom slučaju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *