Potpisian ugovora sa Komesarijetom: Novi Pazar dobija 5.350.000 dinara

454

Predstavnici grada Novog Pazara potpisali su Ugovor sa Komesarijatom za izbjeglice i migracije, osiguravajući time sredstva u iznosu od 5.350.000 dinara. Ova sredstva su namijenjena za podršku ekonomskom osnaživanju izbjeglica i interno raseljenih osoba na teritoriji Novog Pazara.

Svečanost potpisivanja ugovora obilježena je osjećajem zajedništva i posvećenosti boljoj budućnosti. Sredstva će biti usmjerena na pokretanje, razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti, čime se direktno doprinosi poboljšanju kvaliteta života i integraciji izbjeglica i interno raseljenih osoba u lokalnu zajednicu. Cilj ovog projekta nije samo pružanje finansijske podrške, već i promoviranje principa održivog razvoja i socijalne inkluzije.

Predstavnici grada Novog Pazara, prisutni na događaju, izrazili su duboku zahvalnost Komesarijatu i naglasili značaj ovog ugovora u stvaranju boljih uslova za život navedenih grupa. Istaknuto je da će sredstva biti pažljivo usmjerena ka inicijativama koje će imati dugoročni pozitivan efekat na zajednicu.

Ovaj ugovor predstavlja ključni dio širih napora usmjerenih na pružanje podrške izbjeglicama i interno raseljenim osobama, omogućavajući im da postanu aktivni članovi društva i doprinesu ekonomskom razvoju Novog Pazara. Inicijativa je još jedan korak ka jačanju solidarnosti i podrške unutar zajednice, osiguravajući da nijedna osoba ne ostane izvan sistema podrške i razvoja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.