(FOTO)Pogledajte kako izgledaju plaže u Crnoj Gori u “jeku” sezone!

1008

Špic turističke sezone na crnogorskoj obali Jadrana nikada nije izgledao kao ove godine. U periodu između 15. jula i 15. avgusta na plažama u Crnoj Gori nema mjesta šibica da padne, a sada se tamo ređaju apokaliptične scene.

Fotografije koje smo dobili od naših čitalaca govore ono što njihove riječi ne bi mogle dovoljno da opišu. Nikada praznije plaže u Kotoru, Budvi, Sutomoru, Baru, Herceg Novom, Petrovcu izgledaju kao da je njima prošao tajfun.

Osim ogorčenosti zbog finansijski propale sezone, naši sagovornici posebno su revoltirani činjenicom da će koronavirus ostaviti dalekosežnije posljedice, pa su mnogi mještani u nedoumici šta dalje da rade i čemu mogu da se nadaju u budućnosti.

Kao da je zima

“Nikada nije bilo da sunce ovako jako peče, a da žive duše nema na obali. Kao da je zimski period. Mi smo na ovakve slike navikli, ali tek tamo od novembra. Da mi je neko pričao da će krajem jula, na pragu avgusta biti ovakva pustoš, nikad mu povjerovao ne bih”, priča za Nova.rs Miljan Đokić, iz Budve.

On priznaje da je prethodnih godina gužva umela da mu zasmeta, a sada bi, kako ističe, dao sve na svijetu da opet sve bude kao nekada.

“Tužno sve izgleda, jad i bijeda. Pogled je strašan. Najgore je što dan za danom prolazi, a ništa ne može da bude bolje. Peškiri i ležaljke stoje, a nikog na njima. Šibicu nisi mogao da baciš prošle godine u ovo vrijeme na plaže, a pogledaj sada. Ovo je da čovjek ne povjeruje”, tužno konstatuje naš čitalac.

Ni u drugim primorskim mjestima slika nije drugačija.

“Sigurna sam da ćemo situaciju sa koronom pamtiti dok smo živi. Prava apokalipsa. Toliki narod bez posla i toliko svijeta koji ne može da nam dođe. Moraćemo da tražimo druge poslove, a neki su se već uveliko zaposlili van turizma”, objašnjava čitateljka Nina koja nam je poslala fotografije iz Petrovca.

Dodaje da su sve nade izgubljene da će se desiti čudo koje bi odjednom oživilo obalu makar u avgustu.

“Nema od toga ništa, sve vam slike govore”, navodi Nina.

Pogled koji ubija

Ni zakupcima dijelova plaže koji od toga tokom vrelih ljetnjih mjeseci žive nimalo nije lako. Stevan Vojinović, nam priča da pogled na spuštene suncobrane i prazne ležaljke “ubija na mjestu”.

“Mještani se šale da sad ima mjesta za njih koliko hoće, ali zapravo su u teškoj muci i ogromnoj depresiji. Bliži se avgust, vrijeme kada cela rivijera živi 24 sata dnevno, a ovo je tragedija”, iskren je Stevan.

Sagovornik našeg portala kaže da se svakog dana pita kako će izgledati ljeto 2021.

Velika plaža, Ulcinj
Foto: Sandžak danas

“Ne znam šta će biti sljedeće godine. Crna Gora živi od turizma, moraće nešto država da rješava, nema druge”, zaključuje ovaj Budvanin.

Izvor: Sandžak Danas/Nova.rs
One thought on “(FOTO)Pogledajte kako izgledaju plaže u Crnoj Gori u “jeku” sezone!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *