Pretučenom E.H. se smijali policajac i ljekar?! Ustanovili da je nos polomio tako što se sapleo?!

771

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Novom Pazaru uhapsili su E.H. (1975) iz Novog Pazara zbog, kako navode, ometanja službenog lica.

Kako je policija navela u saopštenju osumnjičeni je prijetio službenom licu.

Kako saznajemo od očevidaca sa lica mjesta, u lokal su “upali” policajci i počeli da postrojavaju više maloljetnih lica koja su slavila punoljetstvo drugarice. Prilikom legitimisanja lica, policajci Ljajić i Knežević su se bahato i grubo ophodili prema maloljetnicima, na šta je E.H. reagovao – kazao nam je jedan od prisutnih.

– E.H. se tom prilikom obratio policajcima riječima “ne maltretirajte djecu, slavili su rođendan, nije bilo nikakvih problema” na šta su mu se zaletjeli Ljajić i Knežević uz prijetnje da se ne miješa da ne bi i on dobio batine. Nakon što je E.H. rekao policajcima da nemaju pravo da ga biju, Knežević mu je zadao više udaraca u predjelu lica i tom prilikom mu slomio nos.

Kako saznajemo, nakon privođenja, E.H. je odveden na obavezan ljekarski pregled, gdje su dežurni ljekar i policajac, uz smijeh, ustanovili da se oštećeni oklizao na korubu od banane. Nakon ove ustaljenje prakse, kada dođe do policijske torture, E.H. je odveden u novopazarski zatvor.

Kako nezvanično saznajemo, njemu je prijećeno u prostorijama policijske uprave, i nuđena nagodba da ga puste uz dogovor da nikom ne kaže da ga je Knežević tukao.

Inače mnogo je slučajeva koji ukazuju na neprofesionalan odnos pojedinih policajaca u Novom Pazaru i Sandžaku. Podsjetimo da porodica Mavrića godinama pokušava da dokaže da im je sin nevin. Takođe, u više navrata brojni građani su se žalili na ponašanje policije. Najsvježije rane Sandžaklija su ubistvo Fahrudina Skarepa u Tutinu, te slučaj Radetinac.

Kako saznajemo, brojni građani Novog Pazara ogorčeni su i razmišlja se o protestima protiv ovdašnje policije.

Izvor: Sandžak danas/Sandžak haber