PRIJEPOLJE: NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO POLICAJCA IRFANA KUJOVIĆA

596

U nastavku suđenja Enesu Memiću (33) iz Brodareva, koji je optužen za ubistvo policajca Irfana Kujovića, pregledan je video-zapis koji je izuzet sa benzinske pumpe Lukoil, koja se nalazi na izlazu iz Bijelog Polja prema Prijepolju.

Na snimku, koji traje dva sata, vidjelo se nekoliko auta marke „golf 2” i „golf 3” koji se kreću prema graničnom prelazu Dobrakovo, bijele i crne boje. Ni na jednom autu se ne mogu vidjeti brojevi registarskih oznaka.

“Od Okružnog tužilaštva iz Prijepolja dobili smo dopis da je privremeno bilo oduzeto auto marke „audi 7”, sremsko – mitrovičkih oznaka optuženog Memića, ali ne i datum kad je vraćen”, kazao je sudija Mrdak.

Optuženi Memić je ponovio da nije kriv i da ne priznaje optužnicu. Nemam dodirnih tačaka sa ovim slučajem kazao je Memić.

Memić je optužen da je 22. jula 2015. godine na regionalnom putu Slijepač most – Pljevlja vozilom usmrtio saobraćajnog policajca Irfana Kujovića.

Nakon što je usmrtio Kujovića, Memić je pobjegao u nepoznatom pravcu i bio je nedostupan do momenta kada je uhapšen u Bosni i Hercegovini.

Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno 15,5 kilograma marihuane.

Crnoj Gori je izručen nakon što je u Bosni i Hercegovini odslužio kaznu zatvora na koju je osuđen zbog šverca droge.

Nastavak suđenja je 13. januara naredne godine.