Pripadnici kosovske policije ušli u zgradu opštine Zvečan suzavcem i šok bombama

484

Pripadnici kosovske policije okružili su danas prije podne zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu.

Sirene za uzbunu oglasile su se i u Sjevernoj Mitrovici. U Leposaviću nema signala mobilne telefonije.

Policija i šok bombama na okupljene Srbe, ušli u zgradu opštine

Pripadnici tzv. kosovske policije ušli su u zgradu opštine Zvečan, a tom prilkom su pored suzavca koristili i šok bombe.

Oklopno vozilo i vozilo za razbijanje barikada u Zvečanu

Sa jedne strane ulice koja vodi ka zgradi opštine u Leposaviću postavljen je kamion kao prepreka. Iza kamiona nalazi se jedno oklopno vozilo  kosovske policije i jedno za razbijanje barikada. Okupljeni građani negoduju.

Policija bacila suzavac

NASTAVAK TEKSTA ISPOD REKLAME...

Pripadnici kosovske policije bacili su suzavac ispred zgrade opštine Zvečan kako bi rasterala okupljene Srbe. Srbi se okupili ispred zgrade opštine u Zvečanu

Srbi u Zvečanu počeli su da se okupljaju ispred zgrade opštine. Situacija je mirna, ali je među ljudima primetno uznemirenje zbog prisustva pripadnika tzv. kosovske policije.

Sirene za uzbunu oglasile su se i u Sjevernoj Mitrovici

U Leposaviću nema signala mobilne telefonije, a u Severnoj Mitrovici su se oglasile sirene.

Izvori RTS-a u Zubinom Potoku preneli su da specijalci namjeravaju da na zgradu opštine u kojoj je i Privremeni opštinski organ Vlade Srbije “istaknu zastavu plavo žute boje koja simbolizuje državnost na Kosovu”.

Sve se događa kada je većina zaposlenih u privremenim organima i drugim institucijama na putu za Beograd, radi prisustva skupu na koji ih je pozvao predsednik Srbije.

(Kurir.rs/Kosovo Onlajn/RTS)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.