Pročitajte o ubijenom Rožajcu, i njegovim vezama sa Lukom Bojovićem!

Pročitajte o ubijenom Rožajcu, i njegovim vezama sa Lukom Bojovićem!

808

Ranjen je u četvrtak uveče u glavu i bio je u komi do petka, priključen na aparate, ali ljekari nisu uspjeli da se izbore za njegov život

Baranin Zijad Nurković (24) iz Rožaja, blizak klanu Alana Kožara, ubijen je u Španiji, potvrđeno je iz crnogorske policije.

Na njega je pucala za sada nepoznata osoba u španskom mjestu u blizini Malage, dok je bio u vozilu sa suprugom (20) i dvogodišnjom kćerkom. On je, kako se saznaje, sa porodicom bio u Španiji turistički. Ranjen je u četvrtak uveče u glavu i bio je u komi do petka, priključen na aparate, ali ljekari nisu uspjeli da se izbore za njegov život, piše Blic.

Crnogorska policija obaviještena je o likvidaciji i već je kolegama iz Španije pružila određena saznanja o Nurkoviću. Vijest o ovoj likvidaciji objavio je i španski portal Espanyol, ali nije saopštio identitet osobe koja je ubijena. Kako su naveli, muškarac (24) je ubijen kada je vozilom putovao sa suprugom i kćerkicom.

Španske vlasti pokušavaju da dođu do ubice i razjasne pod kojim okolnostima se dogodila likvidacija, kao i motiv zločina. Ovaj španski portal piše da se ispituju sve mogućnosti, ali da sve ukazuje da se iza zločina kriju poslovi sa drogom.

Nurković je poznat policiji i važio je za bliskog saradnika Alana Kožara, koji je inače čovjek od povjerenja klana Luke Bojovića. Za Kožarom policija traga zbog pokušaja ubistva sada pokojnog Slobodana Šaranovića.

Ko je Alan Kožar?

Kožar je čovjek od povjerenja vođe Zemunskog klana Luke Bojovića koji se sumnjiči za organizovanje kriminalne grupe i pripremanje ubistva Slobodana Šaranovića.

Inače, ubistvom Branislava Šaranovića, Slobodanovog mlađeg brata u oktobru 2009. u Beogradu, počeo je krvavi rat između porodica Šaranović i Bojović. Kožar je označen kao vođa jednog od kriminalnih klanova u Baru. Rukovodstvo nad grupom je preuzeo nakon što je u saobraćajnoj nesreći 2013. godine poginuo Luka Đurović, koji je prvenstveno važio za prvog čovjeka Luke Bojovića. Kožar je pušten iz zatvora nakon šest mjeseci odlužene kazne i devet mjeseci zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela “Splendid” u Bečićima, kao i za pokušaj iznude biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela.

Ubistvo Slobodana Šaranovića po nalogu Luke Bojovića trebalo je da realizuje Nišlija Milan Dinić u decembru 2016, ubrzo nakon što je Šaranović pušten iz pritvora u Spužu, gde je bio zbog optužbi da je organizovao likvidaciju Lukinog mlađeg brata Nikole Bojovića.

Međutim, kako je utvrđeno u istrazi, Dinić nije mogao da ga ubije, već je predao Šaranoviću oružje iz kojeg je trebalo u njega da ispali smrtonosne hice. Tri mjeseca kasnije, Šaranović je ipak ubijen ispred svoje kuće u budvanskom naselju Dubovica. Za Kožarom je u februaru ove godine raspisana crvena potjernica.