Radovi gotovi i prije roka – Asfalt na putu Tutin-Mehov krš

1451

Počelo je asfaltiranje dionice puta Tutin-Mehov krš, koje će sutra biti nastavljeno naredna dva dana. U subotu se očekuje i asfaltiranje puta Baćica–Rasno, koji se izvode ubrzano kako bi meštani čim pre dobili bolje uslove za život.

Novi magistralni put koji će povezati sela Rasno i Baćicu na Pešteri biće izgrađen po najsavremenijim standardima. Njegova širina biće šest metara, sa najnovijim sistemom za odvodnjavanje i kanalima.

Na ovaj način biće izgrađena mreža puteva koja će povezati Sjenicu i Tutin, a pešterskom kraju omogućiti ubrzan razvoj.

Ekipe novopazarskog preduzeća Novi Pazar –put uveliko rade na izgradnji pešterskih puteva, a deonica Tutin–Mehov krš je počela da se asfaltira. Završni radovi na ovoj deonici planirano je da traju naredna dva dana, kada će saobraćaj biti obustavljen u tom delu.

Rasim Ljajić je prilikom poslednje posete pešterskim selima kazao da je od 2019. do 2023. godine na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina izgrađeno 199 kilometara državnih, odnosno regionalnih, i 136 kilometara lokalnih puteva.

Oko 95 miliona evra ukupna je vrednost tih radova, ne računajući izgradnju mostova i sanaciju klizišta na području pomenute tri opštine. Ovo će, kako je tada istaknuto, omogućiti bolje uslove za život meštana Pešteri, ali i razvoj tog kraja.

Radovi na svim deonicama odvijaju se ubrzano, pa se u subotu očekuje i završetak radova na putu Baćica–Rasno, a na ostaloj predviđenoj trasi nastaviće da se radi. U selu Vuče radovi na rekonstrukciji najstarijeg puta prema Crnoj Gori biće nastavljeni. Dužina svih puteva koji se trenutno rade na Pešteri je blizu 18 kilometara. Do sada je u putnu infrastrukturu na Pešteri uloženo 6 miliona evra, a radovi će se nastaviti u narednom periodu.

Ove radove dogovorio je Rasim Ljajić sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, direktorom JP Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom i direktorom preduzeća Novi Pazar –put Aleksandrom Grbovićem.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *