Search

Ramazanska trka prva atletska manifestacija u regionu od izbijanja pandemije

Trener Atletskog kluba Novi Pazar Rifat Zilkić rekao je danas da će zbog pandemije koronavirusa 21. Ramazanska trka na Atletskom stadionu u tom gradu biti održana sa više od mjesec dana zakašnjenja, ali da je dobro što će dugogodišnja tradicija biti nastavljena.

“Zbog specifičnih uslova neće se trčati na gradskim ulicama, ali smo ponošni što ćemo biti domaćini prve atletske manifestacije u ovom dijelu Evrope od izbijanja pandemije. Lista učesnika još nije definitivna, ali nastup Elzana Bibića garantuje kvalitet”, rekao je Zilkić.

U glavnoj trci 3. juna nadmetaće se seniori na 3.000 metara, a takmičiće se i mlađe kategorije.

“Pokušaćemo da Bibiću suprotstavimo najbolje domaće, kao i srednjeprugaše iz Bosne i Hercegovine i Mađarske. Na stazi biti i mlade snage predvođene jednom od najboljih Evropljanki u pionirskom uzrastu Saimom Murić, Lenkom Nikolić i ostalima”, dodao je Zilkić.

Direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović naveo je da je trenutno na snazi uredba Vlade Srbije prema kojoj bi Ramazanska trka mogla da okupi najviše 100 ljudi, ali da bi od 1. juna ta brojka trebalo da bude povećana na 1.000.

“Povratak publike na sportska borilišta je izuzetno važan i drago nam je zbog toga, kao i zbog činjenice da će to biti prva atletska priredba u Srbiji od izbijanja pandemije koronavirusa”, kazao je Mehmedović.

Do sada je na novopazarskim ulicama održano 18 Ramazanskih trka, dok se 2017. i 2018. godine trčalo na Atletskom stadionu.

M. Minić
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.