Redovna sjednica Predsjedništva BOSS-a: Izborna skupština zakazana za 30. septembar

577

Na današnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva stranke Bošnjačko srpski savez (BOSS) donesene su važne odluke koje će oblikovati političku budućnost stranke i, možda, čitave zemlje.

Ključna odluka sjednice je zakazivanje Izborne skupštine za organe stranke, koja će se održati 30. septembra 2023. godine. Na skupštini će se birati novi čelnici stranke i donositi važne odluke koje će odrediti pravac i strategiju stranke u narednom periodu.

Stranka je također usvojila plan aktivnosti koji obuhvata formiranje novih odbora i povjereništava, kao i otvaranje novih stranačkih kancelarija širom zemlje. Ovaj korak ukazuje na želju BOSS-a da se dodatno približi građanima i osnaži svoju prisutnost na terenu.

Još jedna značajna stavka je podrška stranke za održavanje prevremenih izbora na svim nivoima osim predsjedničkih. Stranka vidi prevremene izbore kao priliku da građanke i građani iskažu svoje mišljenje i tako pruže odgovor na trenutnu situaciju u zemlji.

“Insistiraćemo na formiranju što šireg bloka političkih organizacija, pokreta, nevladinih organizacija, sindikata i istaknutih pojedinaca koji treba da budu brana ekstremizmu, radikalizmu i primitivizmu,” ističe se u saopštenju stranke.

Stranka također osuđuje ponašanje nekih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije koje smatraju skandaloznim i koje, po njima, urušava ugled te institucije. Naglašava se potreba za većom odgovornošću svih političkih aktera, posebno u ovom kritičnom trenutku za državu i društvo.

U završnici saopštenja, Informativna služba BOSS-a poziva sve političke činioce na veći stepen odgovornosti i dijalog kako bi se uspješno suočili sa izazovima koji stoje pred državom.

[Informativna služba BOSS-a]
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.