Redžepović: Buka i protesti opozicije neće me spriječiti da govorim u ime građana Sandžaka /VIDEO/

432

Peto izvanredno zasjedanje Skupštine Srbije, koje je trebalo biti usmjereno na rebalans budžeta, zasjenile su akcije opozicionih poslanika koji su blokirali rad parlamenta.

Opozicioni poslanici su ustajali sa svojih mjesta i duvali u pištaljke u znak protesta, tražeći raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora. Ovi postupci su doveli do toga da se čak i tokom govora narodnog poslanika Stranke pravde i pomirenja, Zaima Redžepovića, čuje buka i nemir.

U svom govoru, Redžepović je istakao da ga buka i protesti neće spriječiti da govori u ime građana koje predstavlja. “Ovdje govorim u ime Bošnjaka i onih koji se ne boje vaših pištaljki”, rekao je Redžepović. Kritikovao je ometajuće taktike opozicije i istakao potrebu za civiliziranim rješavanjem nesporazuma.

Redžepović je upozorio da trenutne akcije opozicije mogu biti indikator kako bi radili ukoliko bi došli na vlast. Uprkos buci, naglasio je važnost infrastrukturnih pitanja i potrebu da se nastavi sa radom, posebno u Sandžaku.

Ovaj događaj je samo najnoviji u nizu tenzija u Skupštini Srbije, dok se država priprema za predstojeće izbore.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.