Rožaje- Ovo je monstrum koji je zapalio bivšeg muža i njegovu nevenčanu suprug

845

Viši državni tužilac odredio je zadržavanje od 72 sata S.Klimenata (bivše Murić) osumnjičenoj da je juče u Rožajama zapalila njenog bivšeg muža i njegovu nevjenčanu suprugu

Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mocević (45) stradali su u ponedjeljak ujutro u požaru koji je podmetnut u njegovoj porodičnoj kući u selu Besnik u Rožajama.

Nedugo nakon zločina istražitelji su uhapsili Safiju Murić (55), Sulejmanovu bivšu suprugu, zbog sumnje da je podmetnula požar u kući u kojoj je donedavno živjela. 

S.K. je juče privedena u Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, gdje joj je nakon saslušanja viši državni tužilac Hasan Lukač odredio zadržavanje od 72 sata.Lukač je potvrdio za Pobjedu da se osumnjičenoj stavlja na teret krivično djelo teško ubistvo “na štetu bivšeg supruga i njegove nevjenčane supruge, a gdje je zaprijećena najmanja zatvorska kazna od deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Ispričala je da je dugo živjela u braku sa Sulejmanom sa kojim ima šestoro djece, koja su sada punoljetna. Pred tužiocem u odbrani je navela i da se razvela od supruga jer je neprestano maltretirao i da je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

Do januara ove godine, kako je kazala Klimenta, živjela je u kući koju su zajednički gradili, ali je nakon toga otišla u Bar da živi kod sina i snahe.

Ona je tužiocu pričala i o motivu koji je naveo da počini krivično djelo, navodeći da nije mogla da podnese da druga žena “dođe da živi na njenu muku”, te i da je “odvajala od usta” da izgradi porodični dom. Osumnjičena je navela da nevjenčanu ženu njenog supruga nije poznavala, niti ikada vidjela.

Opisujući šta je uradila, ispričala je da je pješačila 10 kilometara da bi došla do kuće, te da je prethodno na benzinskoj pumpi u Rožajama kupila dva litra benzina. Kada je došla do kuće, ušla je kroz prozor od kupatila i u dnevnoj sobi prosula benzin i zapalila. Bivši muž i njegova nevjenčana supruga spavali su u susjednoj sobi.

Kazala je da žali što je epilog bio stradanje dvije osobe jer, kako je rekla, “bilo kakav da je bio, ipak je bio otac njene djece”. Ponovila je da je namjeravala “samo kuću da zapali, ali da niko ne strada”.

Pobjeda