Rožaje: Ubio rođenog brata, a bivša snaha brani bivšeg djevera

849

Pred vijećem sudije Višeg suda u Bijelom Polju Ivana Adamovića juče je nastavljeno ponovljeno suđenje Rožajacu Ernesu Škrijelju (47), koji se tereti da je 16. aprila prošle godine ubio svog brata Mersada. Umjesto planiranih završnih riječi svih učesnika u postupku, u svojstvu svjedoka ispitana je Sajma Škrijelj, supruga pokojnog Mersada. Ona se trenutno nalazi u Švedskoj, i juče se putem video-linka izjasnila u kakvom su odnosu bila braća, piše Dan.

“Od 2003. do 2010. s pokojnim Mersadom sam bila u braku, iz kojeg imamo dvije kćerke. Nakon razvoda još nekoliko godinama sam živjela u Rožajama, a onda otišla u Švedsku. Za vrijeme braka, i kasnije dok sam bila u Crnoj Gori znam da su moj pokojni suprug i Ernes živjeli u odličnim odnosima. Nijesu se svađali i bili su pravi primjer dobrih odnosa. Radili su zajedno i bili primjer sloge i ljubavi. Ništa loše ne znam”, kazala je Sajma Škrijelj.

Dogovoreno je da se na narednom ročištu 28. septembra u 11.30 sati preko videa pregleda rekonstrukcija događaja i daju završne riječi.

Optuženi tvrdi da je nenamjerno opalio iz pištolja kada je usmrtio svog brata Mersada.

“Otimali smo se oko pištolja jer sam želio da spriječim brata da se razračuna sa našim sugrađaninom sa kojim sam se prethodno posvađao. Držao me je čvrsto za šaku i pištolj je pri tome opalio. Za drugi projektil se ne sjećam. Žao mi je zbog svega što se desilo. Žaliću do kraja života. Ne mogu ništa ispraviti, iako bih volio da nijesam živ. Ovakav život mi ne treba. Ipak, živim samo zbog toga da pomažem djeci mog nesrećno stradalog brata”, rekao je optuženi.

Apelacioni sud Crne Gore ranije je ukinuo presudu kojom je Ernes Škrijelj osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva brata Mersada Škrijelja.

Izvor: Dani
3 thoughts on “Rožaje: Ubio rođenog brata, a bivša snaha brani bivšeg djevera

 1. Eno

  Ja mislim da treba reći,
  r.a.- rahmetli…
  Koliko ja znam mi muslimani nismo Pokojnici…
  I mi samo možemo Presjeliti se na Ahiret,
  a ne Preminuti..
  Allah dž.da mu se smiluje i Dženet podari,a živom bratu kazna viša ne treba,nego što se tako djesilo…

  Reply
 2. Sanela

  Ni jedan brat nebi nanudi svom bratu.desava juse u takvim situacijama takve stvari inace se svako zlo dogodi brzo.da Allah podari dzenet .preminulom da?olaksa bratumu i porodici deci preminulog

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *