Rožaje / Uhapšene četiri osobe zbog prodaje narkotika maloljetnicima

Rožaje / Uhapšene četiri osobe zbog prodaje narkotika maloljetnicima

582

Četiri osobe iz Rožaja uhapšene su u okviru policijske akcije suzbijanja i sprječavanja zloupotrebe opojnih droga.

Policija je tokom racije u jednom ugostiteljskom objektu ikod maloljetnog I.Š. (17) iz Rožaja pronašla zamotuljak sa, kako sumnjaju, marihuanom.

“On se nalazio u društvu sa A.K. (17) i Dž.M. (20), obojica iz Rožaja. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je I.Š. opojnu drogu kupio od A.P. (22) iz Rožaja a da je nakon toga sa svojim drugom Dž.M. otišao u školsko dvorište srednje škole gdje ih je čekao A.K. i gdje su, kako se sumnja, konzumirali opojnu drogu”, saopšteno je iz policije.

Nađeni zamotoljci sa drogom/Foto: Uprava policije

A.P, za kojeg se sumnja da je maloljetnom I.Š. prodao opojnu drogu, je odmah lociran i priveden u službene prostorije OB Rožaje.

“On je policijskim službenicima predao još osam zamotuljaka sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana težine oko 18 grama. Zamotuljci su, kako se sumnja, bili pripremljeni za tzv. uličnu prodaju opojne droge. Policijski službenici OB Rožaje su lišili slobode sva četiri lica.

A.P. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dok je I.Š. lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. A.K. i Dž.M. su lišeni slobode zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Sva lica su privedena nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje”, saopćeno je iz policije.

Izvor: Vijesti.me