Rukovodstvo Novog Pazara obilježilo godišnjicu smrti Srđana Aleksića

395

Polaganjem cveća na Trgu Srđana Aleksića u Novom Pazaru, obeležena je 28. godišnjica tragične smrti heroja, po kome je i nazvan trg u centru grada. Gradonačelnik Nihat Biševac i predsjednica Skupštine Grada Anela Halilović Šemsović položili su cvijeće ističući da Novi Pazar na ovaj način odaje počast ljudskosti, hrabrosti i požrtvovanju u zlim vremenima, kada je najteže ostati čovek.
Grad Novi Pazar postavio je 2016. godine spomen – ploču Srđanu Aleksiću, mladiću iz Trebinja, koji je svoj život dao da bi spasao druga Bošnjaka.

Cvijeće je položilo rukovodstvo Novog Pazara, gradonačelnik Nihat Biševac, predsjednica Skupštine Anela Halilović Šemsović, članica Gradskog vijeća Milica Mančić i načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

“Mladić kao što je bio Srđan Aleksić mora biti uzor mladim ljudima i budućim generacijama. On nas svojim gestom od prije gotovo pa tri decenije uči da i u vremenu iskušenja, tegoba i nepravde trebamo biti dobri ljudi. Aleksić će ostati vječno upamćen kao simbol herojstva, nesebičnosti i hrabrosti i biće zasigurno trajna poruka svijetlog primjera empatije sa čovjekom koji je u nevolji. Ubili su njega, ali njegovo djelo će vječno živjeti među svim dobrim ljudima i narodima zemalja regiona koji neguju iste vrijednosti kao i on tada”, rekao je gradonačelnik Biševac.