Rumunke sa snimka dale iskaz austrijskoj policiji, očekuje se zvanična potvrda da djevojčica NIJE DANKA

1309

Kraj potrage za Dankom u Beču? Rumunke sa snimka dale iskaz austrijskoj policiji, očekuje se zvanična potvrda da devojčica nije Danka

Nakon što je austrijski portal “Kosmo” objavio da je pronašao jednu od dvije žene sa snimka iz Beča, na kojem se vide dvije žene sa devojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić, potraga za nestalom devojčicom iz Bora ponovo je završila u ćorsokaku.

Rumunka, koja tvrdi da je na snimku sa svojom kćerkicom, bila je u austrijskoj policiji i dala iskaz, a očekuje se zvanična potvrda da devojčica nije Danka.

To smo ja i moja kćerka

Žena iz Rumunije, koja živi i radi u Beču, bila je na putovanju u Velsu kada je saznala da su njene slike u svim austrijskim i srpskim medijima, te je, uplašena, odmah se obratila policiji u Velsu.

“U paklu sam od nedelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom deli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog deteta. Odmah sam u nedelju otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savetovali da se prijavim policiji u Beču, u mom okrugu,” priča žena sa snimka.

Kada je austrijska policija objavila fotografije na kojima se lice žene i njenog deteta vide u punom planu, žena navodi da se jako uplašila za svoj i život deteta, jer je “situacija postala alarmantna”.

“Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim. Obuzeo me strah da ću ostati bez posla,” izjavila je žena za “Kosmo”.

Ona se zapitala šta bi se desilo da je neko prepoznao na ulici i, kako kaže, lako je mogla da “strada nevina”.

“Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevina da stradam. Ja sam majka, saosećam zbog deteta iz Srbije i volela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće,” priča uplašena žena.

Dalje navodi da je nakon toga policija došla kod nje kući i da su se tom prilikom izvinili za pakao kroz koji je prošla objavljivanjem najpre snimka, a potom i fotografija.

Šta je sledeće?

“Policija je došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim,” naglasila je mlada Rumunka za “Kosmo”.

Žena se nada da će nakon ovoga agonija kroz koju prolazi biti konačno završena.

Austrijska policija je ženi potvrdila da će protokol koji je potpisala biti zvanično dostavljen srpskoj policiji, čime će priča o potrazi za Dankom Ilić na ulicama Beča dobiti svoj epilog i vratiti se u Bor i okolinu.

Izvor Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *