Nas 14 je bilo u jednoj kuć – Sadrija Sinanović iz tutinskog sela Pokrvenik /VIDEO/

2538

REDAKCIJA SANDZAK DANAS

U srcu slikovitih predjela, gdje se zelene brda spajaju sa čistim vodama Crkvinske Rijeke, nalazi se maleno selo Pokrvenik, dom Sadrije Sinanovića, čovjeka koji je odlučio podijeliti svoju životnu priču, porodičnu slogu i tradiciju sa svijetom. Kroz televizijski prilog, Sinanović otvara vrata svog doma, srca i duše, nudeći uvid u život koji odzvanja autentičnošću i ljubavlju prema zavičaju.

“Dobro. To stvarno nije loša ideja da razgovaram za televiziju. Uvijek sam volio svoj rodni kraj. I otac je tako htio,” rekao je Sinanović, dok je slegao ramenima prihvatajući ponudu da ispriča svoju priču. Njegova povezanost sa zavičajem produbljuje se ljubavlju prema selu, mjestu bez problema, mjestu gdje tradicija i porodične vrijednosti cvjetaju u najljepšem svjetlu.

“Ja više volim selo, u zavičaju nikada nisam imao problema,” nastavlja on, otkrivajući svoju duboku vezu sa zemljom koja ga je odgojila. Priča o Sinanoviću nije samo priča o njemu samom; to je priča o svim stanovnicima Pokrvenika, o njihovom zajedništvu, radu i poštovanju pravila koja su kroz generacije čuvala njihovu kulturu i naslijeđe.

U Sinanovićevom domu, svi rade i doprinose, potvrđujući njegovu izjavu da “u našoj kući svi radimo. Moraju da se poštuju određena pravila.” Ova jednostavna, ali moćna filozofija odražava životni stil koji mnogi u savremenom svijetu teže pronaći – život blizak prirodi, ispunjen smislom, zajednicom i radom.

Sadrija Sinanović i njegovo selo Pokrvenik – Crkvinska Rijeka primjer su kako se tradicija i moderni život mogu savršeno spojiti. Njegova priča, ispričana kroz televizijski prilog, poziva nas da zavirimo u svijet koji vrednuje i čuva svoje, dok istovremeno otvara svoja vrata svijetu. Pogledajte video prilog ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *