Safet Kalić opet u narko poslu? Uhapšen bratanac rožajskog narko-bosa!

765

Beogradska policija uhapsila je Č. Kalića (28), bratskog sina rožajskog narko-bosa Safeta Kalića i O. N. (27), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i tom prilikom zaplenili oko 800 grama heroina i kilogram marihuane, javili su danas beogradski mediji.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog Kalića pronašla oko 800 grama heroina, dok je prilikom pretresa prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeno još kilogram marihuane. Kako se sumnja, Kalić i O. N. su duži vremenski period heroin i marihuanu nabavljali iz Crne Gore, a prodavali na teritoriji Beograda.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

O kriminalnoj karijeri Rožajca Safeta-Saja Kalića prva je progovorila srpska policija, a njen direktor Milorad Veljović javno ga je označavao kao jednog od balkanskih narkobosova.

Safet Kalić/Foto: Boris Pejović

Podgorički Interpol za njim je raspisao poternicu još 2011. godine zbog optužbe za pranje više miliona eura stečenih od prodaje heroina u Njemačkoj. Safet Kalić je sa lažnim pasošem Kosova uhapšen 2014. godine u Beču, u saradnji crnogorske i austrijske policije, a 2015. je izručen Njemačkoj.

Safet Kalić je pravosnažnom presudom Pokrajinskog suda u Ahenu, Njemačka, 17. septembra 2015. godine, osuđen na sedam godina zatvora zbog trgovine drogom.

U Crnoj Gori je par mjeseci nakon toga oslobođen optužbe za pranje novca, a da mu vijeće sudija Višeg suda u Bijelom Polju, Specijalnog odjeljenja za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala i korupcije, u kojem su bili sudije Vidomir Bošković, Gorica Đalović i Šefkija Đešević ni oči nije vidjelo.

Izvor: Sandzack Danas / Blic.rs


TAG