Samir Tandir izabran za potpredsjednika Skupštine općine Prijepolje: “Hvala SPP-u što me nije glasao. Sram bi me bilo da me takvi podržavaju”

1518

Na nedavno održanoj sjednici Skupštine Općine Prijepolje, Samir Tandir izabran je za potpredsjednika, što je izazvalo značajnu pažnju javnosti i medija. Usprkos očekivanjima, odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) nisu podržali Tandirovo imenovanje, što je rezultiralo njegovim izlaskom na skupštinsku govornicu s riječima koje su odjeknule političkom scenom:

“Hvala SPP što me nije glasao. Sram bi me bilo da me takvi podržavaju.”izjavio je Samir Tandir.

Ovaj incident brzo je privukao pažnju javnosti, a redakcija portala “Sandžak Danas” iskoristila je priliku da razgovara sa Samirom Tandirom i dobije dodatne komentare o događaju. Tandir je pojasnio svoj stav, naglašavajući da se njegova kritika temelji na dubljim političkim i ličnim uvjerenjima:

“Svi mi koji smo bili uz rahmetli muftiju Muamera Zukorlića, svi smo sada izašli iz te stranke. Pogledajte u svim gradovima Sandžaka, u SPP-u su ostali i postali funkcioneri svi oni koji za vrijeme života rahmetli Muamera Zukorlića nisu bili ni za deveti red. Zato i kažem da me je sramota da su me ti takvi podržali.”-rekao je Samir Tandir.

Tandirove riječi bacile su svjetlo na unutrašnje dinamike i nove potencijalne podjele unutar SPP-a, kao i na širi kontekst političkih odnosa u Sandžaku. Ovaj događaj možda ukazuje na rastuću potrebu za introspekcijom unutar ove stranke, kao i na moguće promjene u političkom pejzažu regije.

Samir Tandir, kao pristalica i dugogodišnji najbliži saradnik rahmetli muftije Muamera Zukorlića, poznat je po svom snažnom stavu i principijelnosti. Njegova izjava i odluka da javno izrazi nezadovoljstvo da je dobio podršku od strane SPP-a, mogu imati dalekosežne posljedice za političku karijeru same SPP i za odnose unutar političke scene u Prijepolju.

Kako će se situacija dalje razvijati i kakve će posljedice imati na politički život Prijepolja i Sandžaka, ostaje da se vidi u narednom periodu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *