Sandžak/DVERI: SABERIMO SE POD BARJAK MAJKE CRKVE ZA ODBRANU SVETINJA!

458

Prijepolje – Potpuno svjesni opasnosti koja se nadvila nad Srpskom pravoslavnom crkvom i njenom mitropolijom i eparhijama u Crnoj Gori, poslije usvajanja sramnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u crnogororskoj Skupštini, opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Prijepolju podržava najavljenu Molitvenu litiju u Prijepolju u organizaciji Eparhije Mileševske sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa mileševskog g. Atanasija, kaže se u saopštenju Dveri.

-Neki zemaljski moćnici nikako ne mogu da shvate da „… zemaljsko je za malena carstvo a nebesko uvijek i dovijeka…“ pa pokušavaju sebi da dodijele ulogu i značaj veći nego što mogu da ispune. No, nema toga koji može da odlučuje o stvarima koje nisu pod njegovom ingerencijom pa makar bio na vlasti i 30 godina kao posljednji komunistički diktator u Evropi, Milo Đukanović. Zato podržavamo vjerujući narod u bratskoj Crnoj Gori koji je ustao u odbranu svjetinja SPC i dajemo svoju podršku našoj Svetoj Crkvi – stoji u saopštenju Dveri.

Oni pozivaju sve građane da se, zaboravivši na razlike i podjele među ljudima, saberu pod barjak majke Crkve i okupe oko svetog Vasilija Ostroškog, patrona našeg grada, i da u duhu Božića u radosti i miru kako dolikuje hrišćanima prošetamo u Litiji ulicama Prijepolja, zaključuje se u saopštenju Dveri.

PP Media