tutin policija

Sandžak: Incident u školi – Otac učenika prijetio nastavnici zbog oblačenja

3924

Priboj – U Priboju je zabilježen još jedan uznemirujući incident u obrazovanju, nakon što je otac učenika Osnovne škole „Desanka Maksimović“ verbalno napao i prijetio nastavnici neposredno prije početka školske priredbe. Incident se dogodio u sedmici kada su širom Srbije prosvjetni radnici štrajkovali protiv nasilja, zahtijevajući bolju zaštitu.

Prema izvještaju Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije, otac je došao u školu i grubo uvrijedio i prijetio nastavnici koja je zamolila njegovo dijete da se, u skladu sa školskim propisima, prikladno obuče. Incident je izazvao veliki stres kod nastavnice, dugogodišnje radnice škole, koja je zbog pretrpljenog poniženja i uvreda završila u službi hitne pomoći.

Kako dalje tvrde, u OŠ „Desanka Maksimović”, pred početak priredbe povodom Dana škole, roditelj je došao u školu i pred svim prisutnim najgrublje izvrijeđao nastavnicu koja je učestvovala u pripremi priredbe.

„Izgovarajući uvrede pretio joj je prstom, vikao, unosio se u lice i prisilio je da se izvini njegovom djetetu, jer ga je, pred početak priredbe, zamolila da se prikladno, (u skladu sa školskim propisima) obuče. Nastavnici, inače dugogodišnjoj radnici škole, zbog pretrpljenog sresa, poniženja i uvreda pogoršalo zdravstveno stanje, pa je prevezena u službu hitne pomoći”, pišu i dodaju:

Istog dana, u pribojskoj Gimnaziji, drugi učenik je tokom časa snimao i “uživo” na Tik-Toku prenosio video u kojem izgovara uvrede prema profesoru. Profesor je podnio prijavu, tvrdeći da je učenik narušio njegov ugled i dostojanstvo.

„U pribojskoj Gimnaziji učenik se telefonom snimao na času i snimak, u kome izgovara uvrede i pretnje prema jednom profesoru, ’uživo’ prenosio na društvenu mrežu Tik-Tok. Povodom ovog slučaja profesor je podnio pisanu prijavu u kojoj je naveo da je učenik povrijedio njegov ugled, čast i dostojanstvo. Zbog navedenih slučajeva nasilja, na inicijativu predsednika sindikata OŠ ’Desanka Maksimović’, 20. maja je održan sastanak predsjednika sindikata USPRS svih pribojskih škola.

Na sastanku sindikata prosvjetnih radnika, koji je održan nakon incidenata, naglašeno je da su škole pravovremeno reagovale, ali je potrebno dalje adekvatno postupanje od strane policije i tužilaštva. Sindikat je pozvao građane na solidarnost u borbi protiv nasilja koje se sve češće događa u školama.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *