Sandžak- Medicinsku sestru napali i izujedali psi lutalice, spasao je Sabahudin

809

Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija kada su u četvrtak oko 06.50 časova nedaleko od stambenog bloka Stadion, u Prijepolju, psi lutalice izujedale Slobodanku Dučić, glavnu sestru patronažne službe Doma zdravlja. Od razjarenih krvoločnih životinja, Slobodanku je spasao čovjek iz obližnje zgrade, koji je čuo lavež pasa i vrisak žene koja je dozivala pomoć. Ona je sa povredama po tjelu primljena u službu Hitne pomoći gde su joj sanirane rane a cio slučaj prijavljen je policiji.
Psi lutalice već duže vreme seju strah na prijepoljskim ulicama, uprkos tome niko od nadležnih opštinskih službi, ovom problemu sa kojim se žitelji svakodnevno sreću, ne pridaje značaja. Na putu do posla, pravu dramu, preživela je medicinska sestra Slobodanka Dučić, u ranim jutarnjim časovima. Ona kaže da je već duže vrijeme na gradskim ulicama primetno pojačano prisustvo lutalica te da ih svakodnevno viđa. Međutim ni slutila nije da bi mogla postati predmet njihove agresije.

– Sve se odigralo munjevitom brzinom kao na filmu. Krenula sam na posao i na svega stotinak metara od Doma zdravlja, sa stepeništa, pored jednog ugostiteljskog objekta, na mene je skočio pas, oborio me na asfalt i počeo da ujeda po tijelu. Panično sam počela da se branim, međutim krvoločna životinja nije prestajala da me grize, dok su drugi psi lajali. Na svu sreću, čovjek koji živi u obližnjoj zgradi i mislim da se zove Sabahudin, čuo je moju vrisku, pritekao u pomoć i spasao me težih povreda – kaže za “Novosti” Slobodanka.

Ova, medicinska radnica upozorava, da već duže vrijeme lutalice napadaju građane, međutim i da niko od nadlježnih na to ne reaguje.

U gradu na Limu ne postoji azil za pse, pa je to uz nedaće oko deponovanja smeća, jedan od gorućih problema sa kojima se nadležni sreću gotovo cijelu jednu deceniju unazad. Na osnovu naknada za ujede pasa lutalica i povreda nastalih usled padova na trotoaru i drugim javnim površinama, od 2014 godine pa do početka 2019. godine, prema našem saznanju iz budžeta je isplaćeno preko pola miliona evra. Uprkos tome, ovaj problem u Prijepolju, niko od rukovodećih ljudi ne shvata previše ozbiljno.

Novosti/Sandžak Danas/PP Media