SANDŽAK: Mersada Škrijelja ubio rođeni brat Erko! Sud zapanjen iskazom njihove sestre

775

Pred vijećem Višeg suda u Bijelom Polju kojim je predsjedavao Vukomir Bošković juče je nastavljeno suđenje Rožajcu Ernesu Erku Škrijelju (47), koji je optužen za ubistvo brata Mersada Škrijelja.

 

U sudnici su juče bile četiri sestre optuženog i pokojnog, a jedna od njih Resmija Radončić, zamolila je sud da im poštedi preostalog brata.

 

– Ranu za Mersadom uvijek ćemo nositi, ali nemojte da nam ubijete ovog živog brata. Nije ubio sa umišljajem. Nemojte biti nepravedni. Imam nadu u ovaj sud – kazala je Radončićeva.

Vještak balističar Božidar Bakić je u svom nalazu zaključio da postoje dvije varijante kako je došlo do ispaljivanja dva projektila.

 

– Jedna je da ako je pokojni Mersad bio u stojećem položaju, cijev pištolja je bila iznad ulaznih rana, a druga ukoliko je tijelo bilo u savijenom položaju, projektil ispaljen odozgo – kazao je Bakić.

Vještak medicinske struke dr Nemanja Radojević rekao je da postoje dvije rane, jedna na vratu a druga na grudima.

 

– Hici su ispaljeni iz apsolutne blizine. Usta cijevi su bila nekoliko milimetara od tijela. Smrt je nastala u kratkom intervalu – naveo je dr Radojević.

U svojstvu svjedoka ispitan je Šabo Pepić, zet pokojnog Mersada i optuženog Ernsa, koji je nakon tragičnog događaja prvi stigao na lice mjesta.

 

– Vidio sam da je na betonu beživotno tijelo jednog mog šuraka a da drugi šurak sjedi u neposrednoj blizini, drži ruke na glavi i plače. Samo mi je kazao da se mučio da bratu pomogne, ali da u tome nije uspio – kazao je Pepić.