Sandžak: PSI LUTALICE UJELI DIJETE, učenicu četvrtog razreda

524

Pas lutalica ujeo je U. M. (11), učenicu četvrtog razreda OŠ “Vladimir Perić Valter”, ćerku Suada Memovića, nadomak zgrade u kojoj žive u naselju Vakuf. Djevojčicu je životinja napala dok je vezivala pertle. Tragediju je spriječio otac, koji je uspio da rastera pse, a dijete je primljeno u prijepoljski Dom zdravlja, odakle je nakon ukazane pomoći pušteno na kućno liječenje. Cio slučaj prijavljen je policiji.

Suad Memović objašnjava da su psi djevojčici prišli oko 20 sati, kada se dijete igralo u dvorištu zgrade u kojoj žive.

Suad Memović je izjavio: “Ona je bila ispred zgrade u kojoj živimo, a ja sam sa terase posmatrao igru. U jednom momentu, kada je moja ćerka počela da vezuje pertle, naišla su dva psa lutalice. Jedan pas ju je ujeo za desno uho i izgrebao je po licu, drugi je lajao. Potrčao sam i uspeo da ih otjeram, dok je ćerkica bila gotovo izbezumljena i bez svjesti.”

On navodi i da je dijete uplašeno, i da ima traume posle svega što je preživela.

Plato Doma kulture, haustori zgrada, dvorište škole “Vladimir Perić Valter”, park u Vakufu glavne su lokacije odakle psi lutalice siju strah kod djece i roditelja. Pored šetača, životinje neretko kidišu i na vozače dvotočkaša, bicikliste i motocikliste, pa je pitanje dana kada će neko biti teže povrijeđen. Građani negoduju što se niko u lokalnoj samoupravi ne bavi ovom problematikom.

– Unuk mi ima osam godina, dete dovoljno odraslo da može sam da se igra sa vršnjacima ispred zgrade i tu kod Doma, međutim ne smijem samog da ga pustim zbog lutalica kojih je iz dana u dan sve više – rekao nam je komšija Dragan V. koji stanuje u zgradi pored.

AZIL NA ČEKANjU

OVO je drugi napad pasa lutalica u poslednjih mesec dana. Sredinom prošlog mjeseca medicinska sestra Slobodanka Dučić, nakon napada pasa lutalica, samo pukom srećom i uz pomoć stanara zgrade ispred koje se desio napad, uspjela je da se odbrani od životinja.

Sve ovo predupredila bi izgradnja azila za pse, koji je godinama na čekanju.

Izvor Sandzak Danas/Novosti