zatvor

Sandžak: UHAPŠEN M.M.(20) PO INTERPOLOVOJ POTJERNICI IZ BEČA – Određen ekstradicioni pritvor

10302

U Bijelom Polju, crnogorska policija je juče uhapsila M.M. (20), državljanina Republike Srbije, na osnovu međunarodne potjernice koju je izdao NCB Interpol Beč. Ovaj mladić je sada suočen s ekstradicionim pritvorom, dok se čeka dalji postupak njegovog izručenja Austriji, gdje ga terete za krivična djela vezana za narkotike.

Austrijske pravosudne vlasti, preko Javnog tužilaštva u Beču, pokrenule su inicijativu za izdavanje međunarodne potjernice radi obezbjeđivanja prisustva M.M. u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi. Osumnjičen je za učestvovanje u aktivnostima povezanim s distribucijom narkotika, za što austrijsko zakonodavstvo predviđa maksimalnu kaznu zatvora do 15 godina.

Nakon što je uhapšen na teritoriji Crne Gore, M.M. je prezentovan sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju. Sudija je, uzimajući u obzir težinu optužbi i rizik od bijega, odredio ekstradicioni pritvor. Osumnjičeni je potom prebačen u Istražni zatvor u Bijelom Polju, gdje će čekati dalje postupke u vezi sa svojim izručenjem austrijskim vlastima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.