SDP: „NEKA NAM JE NA ČAST OVAKVA VLAST“

SDP: „NEKA NAM JE NA ČAST OVAKVA VLAST“

524

„Koaliciju na vlasti drže na okupu samo lični interesi koji su na štetu građana. Oni su između sebe kao rogovi u vreći, svi rade protiv svih. A nama, građanima, neka je na čast ovakva vlast“, rekao je Esad Hodžić, predsjednik OO Sandžačke demokratske partije na današnjoj konferenciji za medije.

Konferencija je sazvana zbog, kako je Hodžić istakao, katastrofalne situacije u opštini u svakom segmentu, navodeći samo neke -„planinu“ smeća u Stanjevinama, saobraćajni kolaps, seosku putnu i kanalizacionu mrežu, raspodijelu sredstava medijima koji nemaju dozvolu za emitovanje na teritoriji Prijepolja, odnos prema sportu koji je doveo do skorog gašenja FK „Polimlje“, inspektore za kriminal iz Kraljeva koji ne izlaze iz opštine…

„Sve se dešava zbog nesposobnosti i neznanja rukovodećih struktura i njihovih neiskrenih namjera, rekao je, između ostalog Hodžić.

Ipak, najviše pažnje posvetio je izgradnji puta Kolovrat – Seljašnica – Slano Blato, investiciji za koju je dosada utrošeno 238.000.000 dinara i koja se sa procentom od 80 odsto finansira iz džepa građana:

„Tvrdim da je to najveća investicija koja je ikada finansirana iz budžeta opštine. Pri tom većina ljudi nema pojma ni gdje je ni šta je to Slano Blato, niti koji je njegov značaj“, navodeći da tamo ima samo nekoliko kuća. Za ovaj putni pravac, istakao je Hodžić ne postoji građevinska dozvola već samo riješenje o sanaciji.

„Zar da za ovako kapitalan objekat ne postoji dozvola koja precizno definiše obim svih preduzetih radova!? Zašto!? Zato što riješenje o sanaciji omogućava razne vidove najtežih zloupotreba. Pitam građevinsku inspekciju je li je to provjerila i je li bila ažurna kao u slučaju lifta u Bolnici?“.

On je naglasio da neće više podnositi nikakve tužbe jer zna da su i tužilaštvo i drugi organi dužni da i bez toga djeluju. Takođe je naveo da su vlasti mogle, samo da su htjele, da nađu prelazno riješenje za deponiju Stanjevine. Hodžić je skrenuo pažnju na neodgovoran odnos vlasti prema malinarima koji će ove godine ostvariti prihod od 4,5 miliona evra bez obzira na sve probleme. Dodatna im je teškoća što im hladnjače zbog loše struje rade na agregate, samo zato što je poništen ugovor sa EPS-om koji je obezbijeđivao stabilno snabdevanje strujom ne samo Velike Župe već i K.Gore i svih naselja na tom dalekovodu.

Izvor Sandžak Danas/Polimlje