Sekretar-blagajnik Medžlisa Islamske zajednice pronevjerio 144.000 evra

372

U vrijeme komunizma naš narod ja naučio da su hodže i imami pošteni i odgovorni ljudi, takođe uzor cijelom džematu, ulici, mahali pa i gradu u kojem su živjeli. Danas su moralne vrijednosti poremećene i zahvatile su sve pore društva, a nisu zaboišle  ni Islamsku zajednicu, što svjedoči u prilog ovoj činjenici veliki broj afera od strane upošljenika u ovim vjerskim organizacijama.

 

Policija u Prijedoru podnijela je izvještaj protiv muškarca inicijala H.Č. iz Prijedora zbog sumnje da je pronevjerio više od 288.000 KM, što iznosi oko 144.000 eura na štetu vjerske zajednice iz tog grada.Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Harisa Čirkića, sekretara i blagajnika Medžlisa Islamske zajednice u tom gradu.

NASTAVAK TEKSTA ISPOD REKLAME...

 

-Osumnjičeni se tereti da je u periodu od juna 2018. do septembra 2019. godine, u svojstvu odgovornog lica vjerske zajednice iz Prijedora, protivpravno prisvojio novac koji mu je povjeren u radu u iznosu od oko 288.000 KM, kao i preinačio bankovne izvode, čime je počinio krivična djela pronevjera i falsifikovanje isprave – saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Izvještaj je podnesen jučer Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor.