Silovatelj sve priznao i nagodio se sa Tužilaštvom

967

Denis Čolaković (28), ranije Turković, pravosnažno je osuđen danas na sedam godina zatvora zbog toga što je u poslednjih nekoliko mjeseci više puta silovao maloletnog dječaka (14), saznaje radio Sto plus.

Portparol Višeg tužilaštva u Novom Pazaru Asmir Mehović izjavio je da je osumnjičeni priznao izvršenje krivičnog djela silovanje u produženom trajanju.

“Sa njim je sklopljen sporazum o priznanju krivičnog djela, koji je prihvatio i Viši sud, a na osnovu kojeg je Čolaković pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora. On će ostati u pritvoru do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne”, kazao je Mehović.

Za izvršenje krivičnog djela silovanje, stav treći koji se odnosi na maloljetnike, ne postoji uslovni otpust tako da će Čolaković morati da odsluži svih sedam godina zatvora.

On je uhapšen u petak popodne, nakon što se maloletni dečak poverio školskom psihologu koji je obavestio njegove roditelje, direktora, a potom i policiju.

Naložen je zdravstveni pregled dječaka koji je pokazao da je bio žrtva silovanja.

Prema saznanjima radija, Čolaković je 2014. godine uhapšen i osuđen na 3,5 godine zatvora u Austriji zbog iznude i seksualnog zlostavljanja djece.

Nakon odsluženja kazne, došao je u Srbiju, gdje je promenio očevo prezime Turković uzevši majčino Čolaković.

Radio je kratko kao trener u pojedinim fudbalskim klubovima u Novom Pazaru, iz kojih su nakon njegovog hapšenja saopštili da su ga otpustili čim su saznali da je osuđivan u Austriji.

N. Kočović

(radiostoplus.com)