boks-almir-memic

Sjajni SANDŽAČKI BOMBARDER Almir Memić donio Srbiji zlatnu medalju na međunarodnom bokserskom turniru u Belorusiji

1330

U sjajnom nastupu na međunarodnom bokserskom turniru “Kolčin” u Belorusiji, Prijepoljac Almir Memić, ponos Sandžaka i Srbije, osvojio je zlatnu medalju, čime se ponovo dokazao kao vrhunski sportista i potvrdio svoju posvećenost i talent. Sa četiri pobjede, od kojih tri protiv domaćih takmičara i ključnom pobjedom u finalu protiv Vladislava Starostenka iz Rusije, Memić je demonstrirao izuzetnu formu i strategiju.

Ovaj uspjeh nije samo dokaz Memićevog iznimnog talenta i napornog rada, već i signal izvanrednog početka takmičarske 2022. godine.

“Odličan početak sezone, baš kako sam i želio. Veliki trud na Elbrusu se isplatio, svi smo imali samo jedan cilj – dati svoj maksimum,” izjavio je Memić nakon pobjede. Turnir u Orši poslužio je kao ključna priprema za nadolazeće U22 Evropsko prvenstvo u Poreču, gdje Memić sanja o osvajanju još jednog zlata za Srbiju.

Memićeva sportska karijera već sadrži značajne uspjehe. Osim najnovijeg zlata, on je 2021. godine trijumfovao na međunarodnom turniru u Sofiji u kategoriji do 75 kilograma, a osvojio je i bronzu na Evropskom prvenstvu za mlade 2020. godine. Također je osvojio zlato na omladinskoj “Zlatnoj rukavici” 2021. godine u Rakovici i predstavljao Srbiju na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Beogradu.

Pored Memića, na turniru u Belorusiji istakli su se i Semiz Aličić i Slobodan Jovanović, osvojivši bronzane medalje, što predstavlja dodatni razlog za ponos Bokserskog saveza Srbije. Memićeva zlatna medalja i uspjesi njegovih kolega su dokaz da je boks u Srbiji na putu uspjeha, sa svijetlom budućnošću ispred sebe.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *