Sjenica: Umrle NOSIMO NA LEĐIMA da ih sahranimo! Zašto opština ne pomogne?!

2074

Dubok snijeg okovao je sela na Pešterskoj visoravni i napravio mještanima velike probleme. Iako navikli na teške uslove, mještane Vrbnice u Mjesnoj zajednici Bare zatekla je nesvakidašnja drama jer komšiju koji je preminuo uspjeli su da sahrane tek treći dan od njegove smrti i to noseći ga na rukama.

– Najprije snjegovi, a onda se put osuo na dva mjesta i zatrpao skroz prilaz ka seoskom groblju. Zvali smo pomoć iz opštine Sjenica, došao je mašinista koji je očistio pet do šest metara puta, a onda se okrenuo i otišao ostavivši još jedno četiri metra, koje je odbio da očisti iz nama nevjerovatnih razloga. Nismo imali drugog izbora već da pokojnika stavimo na leđa i na smjenu nosimo dva kilometra do seoskog groblja, rekao je za RINU Miloje Cvijović iz sela Vrbnica.

Pokojnik je sahranjen tek pred sam mrak, a ovaj nemio događaj još više je rastužio porodicu i komšije. Za mještane pešterskih sela ovo je izuzetno teška zima, jer je osim pod snijegom skoro potpuno provode i bez električne energije.

– Prepušteni smo sami sebi, ne žalimo se, ali u ovakvim situacijama smo zaista očajni i potrebna nam je pomoć nadležnih. Kod nas je kao u 16. vijeku, do prodavnice idemo na konjima, umrle nosimo na leđima da bi ih sahranili. Mnogo je teško živjeti na ovakav način – kaže Miloje.

Izvor: Sandžak Danas/RINA
One thought on “Sjenica: Umrle NOSIMO NA LEĐIMA da ih sahranimo! Zašto opština ne pomogne?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.