Sjeničaku Elmedinu Karišiku u centru Sarajeva oduzeta zgrada vrijedna milion KM: Preko firme “EuroPark” prao novac

11702

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom jutros su, uz asistenciju Sudske policije, oduzeli zgradu u centru Sarajeva u vlasništvu firme “EuroPark”. Ova akcija provedena je u okviru istrage koja se odnosi na Ibrahima Hadžibajrića, Elmedina Karišika i druge, protiv kojih se vodi krivični postupak zbog organiziranog kriminala i pranja novca.Riječ je o izvjesnom Elmedinu Karišiku, koji je rođen u Sjenici, a živi i radi u Sarajevu.

Oduzeta zgrada. AvazFirma “EuroPark” jedna je od kompanija koje je osnivao Karišik, a preko kojih su po tvrdnjama i dokazima Tužilaštva KS, Karišik i drugi zajedno sa Hadžibajrićem i njegovim saradnicima prali novac.Faksimil rješenja. AvazZgrada s apartmanima, koja je Odlukom Kantonalnog suda, jutros oduzeta i dana na upravljanje Federalnog agenciji nalazi se u ulici Goruša, s procijenjenom vrijednosti od 1.000.000 KM.

Zgrada s apartmanima, koja je Odlukom Kantonalnog suda, jutros oduzeta i dana na upravljanje Federalnog agenciji nalazi se u ulici Goruša, s procijenjenom vrijednosti od 1.000.000 KM.Kako saznaje “Avaz”, u narednom periodu očekuje se da će još objekata povezano s ovom grupom i u vezi s ovim krivičnim djelom biti otkriveno i oduzeto te dato Federalnoj agenciji na upravljanje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *