Snježna lavina odnijela Miloša Ristića (33), alpinistu iz Leskovca: Iza sebe ostavio suprugu i malog sina

504

Tragična sudbina alpiniste iz Leskovca: Miloš Ristić žrtva snježne lavine na Triglavu

LESKOVAC/TRIGLAV – Tragičan događaj potresao je planinarsku zajednicu Srbije i Slovenije. Alpinista Miloš Ristić (33), član Planinarsko-skijaškog kluba “Kukavica” iz Leskovca, poginuo je nakon što ga je zadesila snježna lavina na Triglavu, najvišem vrhu Slovenije. Nesreća se dogodila prošle subote, a vijest o pronalasku tijela Miloša i njegovog prijatelja, čiji identitet još nije otkriven, stigla je tek jutros, izazvavši talas tuge među njegovim najbližima i članovima kluba.

Miloš, koji je živeo u Italiji, zajedno sa prijateljem iz Srbije, krenuo je u osvajanje Triglava, no njihov poduhvat prekinula je lavina koja ih je zatrpala.

“Ogroman teren je pretraživan od strane Gorske službe Slovenije od subote, i tek danas su njihova tela pronađena. Šokirani smo ovom vesti. Miloš je bio deo naše porodice, i planirali smo da nam ovog leta bude vodič u Italiji,” izjavio je Dejan Savić, predsednik PSK Kukavica.

Miloš iza sebe ostavlja suprugu i malog sina, kao i roditelje. U toku su dogovori između PSK Kukavica i Planinarskog saveza Srbije o transportu tela nazad u Srbiju, kao i o pružanju pomoći Miloševoj udovici i sinu u ovim teškim trenucima.

Ova tragedija ponovo otvara pitanje sigurnosti alpinista i planinara na Triglavu, planini koja je poznata po svojoj nepredvidljivosti i izazovima koje predstavlja, čak i za najiskusnije alpiniste.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *