SPEKTAKULARNA KRAĐA U MINHENU UZROK UBISTVA U PAZARU !?

1103

BEJTO Krlić (51), ubijen je u srijedu veče oko 23 sata, ispred restorana “Dar” u Novom Pazaru. Njega je, kako se sumnja, poslije kraće svađe, hicem iz pištolja usmrtio Bajazit B. (25) iz ovog grada. Kako nezvanično saznajemo, motiv zločina je sukob oko novca iz čuvene pljačke u Njemačkoj, kada je odnijeto oko milion evra!

Novopazarac Rijad Krlić, sinovac ubijenog Bejta Krlića je 2017. godine, sa saučesnikom, izveo krađu novca iz poštanskih kola u Minhenu. Rijad je uhapšen u Mađarskoj i trenutno je u njemačkom zatvoru. Tamošnje vlasti nikada nisu zvanično objavile ime Rijadovog pomagača, ali, kako saznajemo, on je takođe iza rešetaka. Na robiji su, nezvanično, i Bajazitovi roditelji, ali nije jasno koja je bila njihova uloga u razbojništvu. U međuvremenu, sudbina opljačkanog novca je, uprkos svim naporima da se pronađe, i dalje nepoznata.

Prije zločina u restoranu “Dar” sa ubijenim Bejtom je sjedeo njegov drugi sinovac, Rijadov rođeni brat, čije ime još nije saopšteno. Sa njima je bio i ubica Bajazit B., koji je rođeni brat saučesnika pljačke u Minhenu.

Ne zna se zašto su se sastali i o čemu su razgovarali. Ipak, naši izvori bliski istrazi tvrde da je među njima i ranije bilo netrpeljivosti.

– U jednom trenutku, svi su izašli iz kafane, a poslije kraće svađe Bajazit B. je potegao pištolj i u Bejta Krlića ispalio jedan metak kojim ga je na licu mjesta usmrtio – kaže naš izvor iz MUP.

U Novom Pazaru odavno kolaju priče da je novac ukraden iz njemačkih poštanskih kola završio u ovom kraju, da je negdje zakopan. Navodno, dok se čeka Rijadov izlazak iz zatvora, oko “plijena” se spore rođaci pljačkaša i njegovog pomagača. Po drugoj verziji, svađa nije izbila zbog podjele novca već zbog toga što je ubica Bajazit B. vjerovao da mu brat i roditelji nevini leže u njemačkom zatvoru. Na prvom saslušanju Bajazit B. se nije izjašnjavao o razlozima za potezanje oružja.

Rijad Krlić je odnio novac iz poštanskih kola

 

SPEKTAKULARNA KRAĐA U MINHENU

PLjAČKA više od milion evra iz poštanskih kola kojima je upravljao Rijad Krlić dogodila se u Minhenu 24. avgusta 2017. Tada je Rijad, prilikom dostave novca bankama, iskoristio trenutak kada je ostao sam za volanom da blindirana kola sakrije 400 metara dalje i iz njih iznese vreću sa novcem. Na dogovorenom mjestu čekao ga je pomagač za koga se vjeruje da je brat ubice Bajazita B. Posle pljačke Rijad Krlić je preko Mađarske pokušao da dođe u Srbiju, ali je uhapšen u blizini Segedina.

Izvor Sandžak Danas/Večernje Novosti