SPP ide na izbore kao Muftijin amanet

448

Stranka pravde i pomirenja (SPP) nastupiće na predstojećim parlamentarnim izborima pod nazivom “Muftijin amanet-Stranka pravde i pomirenja”, izjavio je danas nosilac liste Usame Zukorlić, sin nedavno preminulog osnivača partije Muamera Zukorlića.

On je na početku kampanje prikupljanja potpisa podrške medijima izjavio da vjeruje u podršku većine Bošnjaka i osvajanje “značajnog broja“ poslaničkih mandata.

“Očekujemo i glasove nacionalnih manjina koji našu straku smatraju liderom u rješavanju nacionalno manjinskih pitanja u zemlji”, rekao je Zukorlić.

On danas nije želio da saopći imena sa izborne liste, a negirao je i navode da postoji nezadovoljstvo nekih istaknutih članova SPP izborom nekoliko prvih na listi.

“Medijske spekulacije imaju za cilj da na zlonamjeran način prikažu kako u stranci ima nekog nezadovoljsta i prenose ih oni koji su priželjkivali da se Stanka pravde i pomirenja raspadne nakon muftijine (osnivača SPP) smrti. Ova stranka je vrlo stabilna, jaka i sposobna da u ovom najkritičnijem i najgorem periodu sačuva stabilnost i nepokolebljivo nastavi putem kojim je muftija intenzivno išao”, rekao je Zukorlić.

Foto: SPP

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.