SRAMAN VIDEO! Ambasador Palestine poželio sreću na izborima Vojislavu Šešelju

552

Beograd – Ambasador Palestine u Beogradu, Muhamed al Namur, izazvao kontroverzu izražavajući podršku lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju uoči predstojećih izbora. Šešelj, koji je osuđen kao ratni zločinac, primio je ovu podršku kao iznenađenje, a reakcije na ovaj gest su podeljene.

Ambasador al Namur je izrazio svoju podršku SRS-u i Šešelju u razgovoru sa novinarima tokom današnjeg događaja u Beogradu. Šešelj, poznat po svojim kontroverznim stavovima i izjavama u prošlosti, izrazio je razumevanje za borbu palestinskog naroda i naglasio da podržava pravdu.

Međutim, ovakav gest ambasadora Palestine izazvao je bijes i niz pitanja i kontroverzi. Mnogi se pitaju da li je al Namur zaboravio na krvavi sukob devedesetih godina na Balkanu u kojem je Šešelj igrao značajnu ulogu. Šešeljeve izjave o podršci pravednoj borbi palestinskog naroda su dočekane s skepsom, jer je njegova istorija izazivala zabrinutost u vezi s njegovim stavovima prema muslimanskim zajednicama nacijelom Balkanu.

Ambasador al Namur nije dao dodatne komentare nakon svoje izjave, ostavljajući mnoge da se pitaju o motivima iza ovog gesta podrške. Dok neki smatraju da bi diplomatija trebala da ostane neutralna u političkim stvarima, drugi vide ovu situaciju kao potencijalnu provokaciju u već kompleksnim odnosima na Balkanu.

U svakom slučaju, gest ambasadora Palestine u Beogradu izazvao je pažnju i kontroverzu, otvarajući nove diskusije o diplomatskim odnosima i političkim stavovima u regionu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.