Srbija konačno dala saglasnost ljekarima iz BiH da pomognu Novom Pazaru

771

Republika Srbija je odlučila dati saglasnost ljekarima iz BiH koji su ponudili pomoć Novom Pazaru gdje je veoma teška situacija u vezi s koronavirusom.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković koja nam je kazala da je Ambasada BiH u Beogradu obaviještena da će medicinskim timovima iz BiH biti dopušteno da pruže pomoć kolegama u Novom Pazaru.

“Ambasadorici BiH u Beogradu je prenesena poruka i sada se čeka i zvanična saglasnost u pismenoj formi”, kazala je Turković.
BiH je 30. juna putem Ministarstva vanjskih poslova obavijestila Srbiju o spremnosti za pružanje pomoć i slanje dva tima u Novi Pazar, no Srbija se narednog dana zahvalila BiH poručivši da ne postoji potreba za ljekarima ili medicinskom opremom, jer Srbija svega ima dovoljno.

No u međuvremenu je odluka promijenjena pa će ljekari iz BiH, koji su se prijavili dobrovoljno, uskoro krenuti put Novog Pazara.
2 thoughts on “Srbija konačno dala saglasnost ljekarima iz BiH da pomognu Novom Pazaru

  1. Sloboda

    Probijena je medijska blokada Sandzaka ! Njemacka Drzavna Televizija ZDF,je Prikazala na Dnevniku stanje Bolnica U SANDZAKU,A BOSNA Diplomatskim Putem Obavijestla Cijeli Svijet sta se desava u Sandzaku sa Bosnjacima. Hvala Majko Bosno do VJECNOSTI.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *