Srpski operativci popisuju imovinu DPS funkcionera i biznismena u Srbiji?

Srpski operativci popisuju imovinu DPS funkcionera i biznismena u Srbiji?

830

Srpski operativci dobili su nalog da otkriju i evidentiraju svu imovinu vrha DPS-a i biznismena iz Crne Gore, koja se nalazi u Srbiji.
Prema saznanjima, po tom planu se uveliko radi već nekoliko mjeseci. Takođe, operativci su otkrili i identitet osoba na koje su lica iz Crne Gore prepisivala svoju imovinu u Srbiji, kako bi sakrili tragove.

Otkriveni su stanovi u Beogradu i u Novom Sadu, ali i imovina na Zlatiboru i Kopaoniku.

“Sva imovina je fotografisana i svi podaci o porijeklu iste su u obradi. Sve to je rađeno posljednjih nekoliko mjeseci, a sve to će biti i objavljeno, kazao je naš izvor.

Slična akcija se vodi i u inostranstvu a u čitav posao je uključen i tim međunarodnih advokata.

“Sve zemlje gdje čelnici DPS—a imaju imovinu, do koje su došli u posljednjoj deceniji, pristale su na saradnju. Takođe, otkrivena je i imovina koja se vodila na potpuno anonimna fizička lica, iako su neke nekretnine pokušali da sakriju na taj način”, potvrdio nam je naš izvor.

Istražitelji su ušli i u trag prljavom novcu mafije iz Crne Gore kojim je kupovano zemljište i građeni poslovno-stambeni kompleksi.

“Kriminalci iz Podgorice, Kotora, Bara i Budve su pod policijskom istragom pod sumnjom da kupovinom nekretnina i otvaranjem hotela i drugih ugostiteljskih objekata peru sumnjivo stečen novac”, tvrdi naš izvor.

Izvor: list Borba.me