SUBOTICA JUTROS OSVANULA OBLEPLJENA ILUSTRACIJAMA PRECRTANE DŽAMIJE

612

Islamska zajesnica Srbije-muftijstvo Vojvođansko sa nevericom je primilo vijest od svojih vjernika da je Subotica jutros osvanula oblijepljena naljepnicama na kojima se nalazi ilustracija precrtane džamije,što je jako zabrinulo muslimane ovog grada, koji godinama žive u suživotu sa svojim sugrađanima.Muftija vojvođanski mr. Muhamed ef Ziljkić najoštrije je osudio ovakav čin i izrazio zabrinutost da se u multietničnoj i multikulturalnoj Vojvodini pojavljuju ovakve ilustracije sa precrtanom džamijom i zatražio od nadležnih organa da reaguju i zaštite musliimane Subotice od pokušaja zastrašivanja. Poznajući prilike u Vojvodini, ovakve antimuslimanske i islamofobične poruke smatram činom pojedinaca a nikako činom većinskog stanovništva Subotice.


Ovakvim činom se izražava solidarnost sa nedavno terorističkim napadom koji je izveden na Novom Zelandu kada je u džamiji ubijeno 50 muslimana izjavio je muftija Ziljkić.
Od 12 medžlisa koliko deluje na teritoriji Vojvodine Muhadžer džamija je jedina džamija koja trenutno postoji kao zvaničan verski objekat muslimana u Vojvodini.