SUDBINA PAZARSKOG MESIJA: Armin Đerlek gledao Zvezdine utakmice, a potpisao za Partizan!

1230

Neka sudbine sportskih talenata zvuče gotovo kao scenariji filmova. Armin Đerlek, mladić iz Novog Pazara, glavni je junak jedne takve priče koja već godinama privlači pažnju fudbalske Srbije.

Kao detije, Đerlek je sanjao o velikim stadionima i gledao utakmice Crvene zvezde, ali je sudbina htjela da njegove profesionalne korake usmjeri ka večitom rivalu, Partizanu.

Mart 2017. godine bio je prelomni trenutak njegove karijere. Iako su nekoliko dana prije potpisa za crno-bele na njegovom Instagram profilu dominirale slike sa košarkaške utakmice Zvezde i Panatenaikosa, Đerlek se odlučio za Partizan.

Ovaj izbor nije bio samo profesionalne prirode; bio je to i korak koji će ga definisati u očima javnosti i navijača.

Đerlek, koji je tada bio poznat kao jedan od najvećih talenata srpskog fudbala, uz Dušana Vlahovića, često je nosio kapitensku traku u mlađim kategorijama reprezentacije.

Nakon razvoja u lokalnom Asu i Pazar Juniorsima, te kratkog perioda u OFK Beogradu, bilo je jasno da je spreman za veće izazove.

Promovisan je u Partizanu uz velike najave i potpisan je trogodišnji ugovor u prisustvu tadašnjeg sportskog direktora Ivice Ilijeva.

Očekivanja su bila ogromna, ali Đerlek nažalost nije uspio da ispuni te visoke standarde u crno-bijelom dresu. Na 22 utakmice za Partizan nije uspio da postigne nijedan gol, što je dovelo do toga da bude pušten bez obeštećenja u Sivaspor.

Ni u Turskoj, ni kasnije u Sloveniji i Slovačkoj, Đerlek nije uspio da ostavi značajan trag, iako su mu periodi u Aluminiju i trenutno u Trenčinu omogućili da ponovo pronađe formu i postigne nekoliko važnih golova.

Armin Đerlek, pazarški Mesija, i dalje traži svoje mjesto u svijetu fudbala. Njegova priča je podsetnik na to koliko je sport nepredvidiv i kako su putevi uspjeha često popločani nesigurnostima i izazovima.

Iako nije ostvario zvezdani status u Partizanu, njegova strast i predanost igri ostaju neupitni, a njegova karijera i dalje ima prostora za novi početak i nove priče.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *