“Sve iznijete optužbe Šešelja su neistinite”- Odgovorilo Tužilaštvo za organizovani kriminal

824

Optuženi ratni zločinac i vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj u Skupštini Srbije iznio je velik broj optužbi na račun potpredsjednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija ,Rasima Ljajića, pa je iz Tužilaštva je stigao odgovor da su sve iznijete optužbe neistinite!

14. januara ove godine Ljajić je Tužilaštvu za organizovani kriminal dostavio podnesak i zatražio da ga obavjeste da li se protiv njega vodi neki krivični postupak za neko od krivičnih djela za koje se gonjenje pruzima po službenoj dužnosti, a posebno za djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 KZ.

Iz Tužilaštva za organizovani kriminal je stigao dopisu koji potpisuje zamjenik tužioca Zoran Babić.

U njemu je napisano sljedeće:

”Ovim putem Vas obaveštavamo da je ovo tužilaštvo izvršilo tražene provere preko Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i uvidom u pisarnicu ovog tužilaštva, nakon čega je utvrđeno da se protiv Vas ne vodi bilo kakav krivični postupak za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, pa tako ni za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 KZ’’

Podsjetimo da je Šešelj je u više navrata optužio ministra Rasima Ljajića da se bavi organiziranim kriminalom i švercom droge, na šta je Ljajić tada odgovorio

”Ili on da odgovara za laži, ili ja da odgovaram za to za šta me optužuje. Ili on da završi u zatvoru, ili ja. A mene, koji ni prekršaj nisam napravio, optužuje osuđeni ratni zločinac, iako je posle sličnih napada u Skupštini ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović 50 puta ponovio da policija nema takve informacije” kazao je, između ostalog tada Ljajić.