SVE O RATU CRNOGORSKIH KLANOVA! KAKO JE POČEO I KOLIKO JE ŽRTAVA ODNIO!

809

40 UBIJENIH U RATU KLANOVA (1) Mrtvi u Crnoj Gori i Beogradu, među žrtvama i političar, a jedno ubistvo ŠOKIRALO JE CEO SVET

klanovi rat kombo foto RAS Profimedia Privatna arhiva FOTO: PROFIMEDIA, PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA

Rat crnogorskih klanova koji kulja od februara 2015. godine do danas, odnio je 40 žrtava. Do sukoba dve kriminalne grupe koje su do tada poslovale kao jedna cijelina, došlo je nakon što je iz u Valensiji nestao tovar od 200 kilograma kokaina.

Kriminalne likvidacije koje su odijnele 40 života izašle su iz okvira Crne Gore, te su se ubistva nerijetko događala u Srbiji, zemljama iz okruženja, ali i državama EU. Osim direktnih kriminalaca, u ratu su stradali članovi porodica kriminalaca, slučajne žrtve i svi oni koji su na bilo koji način pokušali da ugroze poslovanje takozvanog škaljarskog i kavačkog klana.

Goran Radoman

Sve je počelo ubistvom Gorana Radomana koji se smatrao pripadnikom kotorskog klana, u jednoj zgradi na Novom Beogradu, 20. februara 2015. godine. On se smatra najodgovornijim za nestanak kokaina, te je prvi platio glavom, a nakon njegove likvidacije ubistva su se samo nizala.

 

 

 

 

Goran Radoman

 

Odmah nakon njegovog ubistva bilo je jasno da se radi o profesionalnom plaćeniku – ubica je neprimetno ušao u podzemnu garažu zgrade koja je pokrivena video-nadzorom. On je svaku kameru pomerio uvis i došao do lifta gde je čekao Radomana. Tako se žrtva, malo posle ponoći, pojavila u zgradi.
Kada je Radoman otvorio vrata, ubice je u njega ispalio kišu metaka i nonšalantno odšetao iz ulaza. Radomanovo tijelo pronađeno je 45 minuta kasnije, a u graži ga je zatekao komšija.

Saša Marković, Goran i Radomir Đuričković

Bivši poslanik i crnogorski političar bio je sledeća žrtva krvavog rata klanova. On je ubijen u Budvi 17. maja 2015. iz zasjede dok se vraćao kući. Kasnije je utvrđeno da je likvidiran greškom i da je meta bio njegov kum Goran Đuričković.

Automatsko oružje kojim je ubijen Marković pronađeno je kasnije na nepristupačnom terenu, zapaljeno. Smatra se da je plaćenik to učinio kako bi uklonio tragove.

Nakon trećeg pokušaja, na budvanskom šetalištu 27. oktobra ubijen je Goran Đuričković, poznati budvanski ugostitelj. Smrtonosne hice ispalio je snajperista sa zidina Starog grada, a kasnije je za ovo ubistvo osumnjičen Srđan Popović (24) iz Banjaluke.

Goran Đuričković

Kao nalogodavac Đuričkovićevog ubistva mediji su, pozivajući se iz izvore iz policije, naveli kavački klan.

Ni godinu dana nije prošlo od ovog ubistva, u klasičnoj sačekuši je upucan i njegov rođak Radomir Đuričković. Smatra se da je i on bio upleten u poslove sa kriminalom, a od posljedica povreda preminuo je u bolnici. Osim njega, još jedan Đuričković našao se na meti kriminalaca.

Naime, u pucnjavi na Voždovcu iz 2017. godine ranjen je Miloš Đuričković (47) dok je stajao na terasi stana. Njega je ispaljeni hitac okrznuo po vratu.

Ivan Lopičić i Srđan Vlahović

Ivan Lopičić je ubijen 26. juna 2015. na kućnom pragu u kotorskom naselju Sveti vrači, u ulazu zgrade u kojoj je živeo, a navodno je bio blizak škaljarskom klanu. Naredna žrtva u ovog gradu bio je Srđan Vlahović. On jedan od muškaraca koji su za kavački klan radili kao obezbeđenje.

Ivan Lopičić

Vlahović je ubijen 9. aprila 2016. godine, dok je sedeo u svom automobilu iz kog je prodavao cigarete.

Srđan Vlahović

Goran Dučić

Žrtva u narko-ratu bio je i Goran Dučić, zvani Crni, koji je bio šef obezbeđenja Jovice Vukotića, a za kog se vjeruje da je vođa kotorskog škaljarskog klana.

Goran Dučić

Dučić nije likvidiran profesionalno, već se utopio u junu 2016. godine kada je nakon tuče pao sa splava u Dunav. Samo nedelju dana nakon što je njegovo tijelo nađeno, dvojica napadača, takođe u Novom Sadu, sa motora su ispalili preko 15 metaka u “audi” u kom se nalazio Kašćelan, vođa rivalskog klana.

Goran Biskupović i Miloš Bošnjak

Kotoranin Goran Biskupović (28) ubijen je 5. septembra 2016. godine u kotorskom naselju Muo, u trenutku kada je u društvu prijatelja Miloša Bošnjaka prolazio pored improvizovanog eksploziva.

Goran Biskupović

Mina se aktivirala tačno u trenutku kada su naišla njih dvojica. I Biskupović i Bošnjak stradali su od posljedica povrede zadobijenih u eksploziji.

Miloš Bošnjak

Dalibor Đurić

Žrva filmske likvidacije kakva se u svetu kriminala nije dogodila bio je Dalibor Đurić, koji je okarakterisan kao pripadnik škaljarskog klana. Na njega je pucano dok se u poluotvorenom delu spuškog zatvora kretao ka teretani.

Dalibor Đurić

Smrtonosni hitac ispaljen najverovatnije sa susjednog brda pogodio je Đurića u grudi. Iako mu je ljekarska pomoć odmah ukazana, on je preminuo od posljedice povreda.

Nedugo zatim, pojavila se informacija da Đurić nije ni smeo boraviti na poluotvorenom odeljenju, gde je prebačen samo nekoliko mjeseci prije ubistva, jer se znalo da je njegova bezbjednost ugrožena.

O ovoj likvidaciji istražitelji su pričali kao dobro organizovanoj i unaprijed pripremljenoj, a bila je toliko šokantna da u su o njoj svojevremeno pisali i svi svjetski mediji.

Đorđe Boreta i Dragan Zečević

Kao što je već navedeno, žrtve sukoba kriminalnih klanova nisu samo bili direktni učesnici u mafijaškim poslovima. Nerijetko je bilo i slučajnih žrtava, a jedna od njih je niški ginekolog Dragan Zečević koji se nažalost našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Dragan Zečević

Naime, Zečević je upucan decembra 2016. godine dok je sedeo za stolom u jednom budvanskom kafiću. Njegova nesreća bila je što je za susjednim stolom sedeo Đorđe Boreta, prava meta ovog napada.

Đorđe Boreta

Međutim, aljkavi ubica koji se do kafića dovezao sa “vespom” ispalio je kišu metaka u pravcu Borete, a jedan od projektila završio je i u doktorovom tijelu. Smatra se da iza ovog brutalnog ubistva stoji kavački klan.

U ovoj pucnjavi ranjen je i vlasnik lokala, Iva Stanišić, koji je sjedeo za stolom sa doktorom Zečevićem.

Đorđe Sekulović

Crna serija ubistava koja su se tokom 2016. godine ređala gotovo svakog mjeseca, počela su već u januaru i 2017. likvidacijom Đorđa Sekulovića (30) koji je bio blisko povezan za kavačkim klanom.

Đorđe Sekulović

Podgoričanin Đorđe Sekulović (30) preminuo je u bolnici 19. januara 2017. godine od posljedica povreda zadobijenih u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil.

Radovan Matović – Rakela

Beživotno telo Radovana Matovića Rakele (41) iz Herceg Novog pronađeno je krajem februara 2016. godine u Đenovićima u “audiju”. Ustanovljeno je da je ubijen tako što mu je ubica ispalio dva hica u glavu.

Radovan Matović Rakela

Radovan Matović poznat je široj javnosti zbog sumnje da je 2003. godine pokušao da ubije policajca Radomana Lutovca, na Čelima, ali je kasnije oslobođen optužbi. Više godina je proveo u zatvoru.

Ivan Nedović

Podgoričanin Ivan Nedović (33) ubijen je septembra 2017. godine, kada je u društvu Milića Minje Šakovića i njegovog rođenog brata Marka sedeo u jednom ugostiteljskom lokalu. Njima je prišao maskirani napadač i iz automatskog oružja sasuo 20 metaka u pravcu stola.


Hici su pokosili Nedovića i ranili Milića Šakovića, a sigurne smrti spasio ga je brat Marko koji je skočio na njega i oborio ga na pod.

Niko Roganović

Novljanin Niko Roganović (66) ubijen je jula 2017. godine na samo sto metara od kuće u kojoj je živeo u naselju Dubrava u Herceg Novom, a napad na njega izvela su najmanje dve osobe.

Niko Roganović

Sa pet metaka pogođen je u leđa, dok je oko 1.20 iza ponoći Ulicom Spasića i Mašer prolazio plavim “opelom”. Kako su tada prenijeli crnogorski mediji, ubice su imale šešire na glavama, verovatno da bi se sakrili od nadzorne kamere koja je postavljena na stambenom objektu koji je koristio Roganović.

Inače, Niko Roganović je otac Duška Roganovića. Svi muški članovi porodice Roganović su deo OZLOGLAŠENOG KLANA, i svi su sem jednog to KRVAVO PLATILI

Boško Božović i Milan Peković

Boško Božović (24) iz Nikšića poginuo je u eksploziji bombe u Tivtu u avgustu 2017. godine. On je poginuo dok je pokušavao da napravi eksplozivnu napravu, navodno namjenjenu jednom od članova kotorskog kriminalnog klana. Zajedno sa njim poginuo je i Milan Peković (22).

Boško Božović

Prilikom detonacije, kako su preneli crnogorski mediji, mladići su ostali bez ruku i lica.

Goran Lenac

Mladi crnogorski fudbaler Goran Lenac (33) ubijen je septembra 2017. na stadionu Fudbalskog kluba Bokelj. Napadač je sa tribina posmatrao mladića kako sa drugom trenira. Kada je Kotoranin ostao sam, ubica je sišao sa tribine i počeo da trči, simulirajući da i on trenira.
Prišao je Lencu dok je radio sklekove i hladonkrvno mu pucao u glavu.

Aleksandar Stanković – Sale Mutavi

Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi ubijen je 13. oktobra 2016. godine u Beogradu, nedaleko od Centralnog zatvora. Osim njega, u pucnjavi je teško ranjena još jedna osoba za koju se kasnije ispostavilo da je čuvar zatvora Milorad Đ.
Likvidacija se dogodila kada je iz automobila u pokretu ispaljena rafalna paljba na Stankovićev “audi”. Nešto kasnije objelodanjena je informacija da je njegovo ubistvo plaćeno 300.000 evra, ali ne u kešu, već u kokainu.

Aleksandar Stanković – Sale Mutavi

mjesto izvrsenja ubistva

IZVOR Blic