Svještenik iz Novog Pazara imao saobraćajnu nesreću, drugi vozač pobjegao sa mjesta udesa

1583

Saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 21 sat na magistralnom putu Priština – Raška u mjestu Veliki Rudar, kada je vozač automobila “volkswagen passat” sa kragujevačkim registarskim tablicama, identificiran kao J.K (29) iz Zubinog Potoka, otpozadi udario automobil u kojem se nalazila petočlana porodica.

U automobilu su bili svećenik Srpske pravoslavne crkve, Savo Šmigić, koji služi u Novom Pazaru, sa suprugom i troje maloljetne djece.

Nakon nesreće, J.K je, prema svjedocima, nakratko stao, a zatim brzo pobjegao s mjesta događaja. Međutim, nije daleko stigao. Kosovska policija je uspjela da ga uhapsi samo pola sata kasnije u selu Zupče, u Općini Zubin Potok.

Veton Eljšani, zamjenik direktora kosovske policije za sjevernu regiju, potvrdio je hapšenje osumnjičenog i istaknuo da je slučaj sada pred sudom, dok će se osumnjičeni braniti sa slobode.

Prema riječima svećenika Save Š., koji je upravljao automobilom “volkswagen sharan” sa novopazarskim tablicama, primijetio je u retrovizoru da se automobil velikom brzinom približava. Pokušao je ubrzati kako bi izbjegao sudar, ali, nažalost, to mu nije uspjelo.

Nakon što je došlo do sudara, svećenik je pokušao prići vozilu počinitelja, ali je J.K dodao gas i nestao s mjesta događaja.

Dvije osobe su lakše povrijeđene u nesreći: svećenikova supruga i 12-godišnja djevojčica. Obe su primljene u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici. Nakon što su im vratovi fiksirani medicinskim kragnama, puštene su na kućno liječenje.

Sandžak Danas/Radio Mitrovica
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.