Tradicionalna kuhnja Tutina osvaja Bosance: Pite i sulpita na poseban način /VIDEO/

2225

Tutin, Bosna i Hercegovina – U srcu Sandžaka, u malom gradu Tutinu, kriju se kulinarske tajne koje su nedavno očarale Bosance, zahvaljujući prilogu bosanske televizije Hayat. Tutinska kuhinja, poznata po svojim jedinstvenim receptima i tradicionalnim metodama pripreme, predstavljena je u seriji reportaža koje istražuju lokalnu gastronomiju.

Reporter Hayat TV posjetio je nekoliko domaćinstava u Tutinu gdje su domaćice dijelile svoje tajne o pripremi najpopularnijih jela. “Vaše pite su bolje od naših,” komentar je koji se često mogao čuti među članovima ekipe. Pored pita, veliku pažnju privukla je i sulpita, jelo koje je posebno po svojoj pripremi i bogatstvu okusa.

“Šta žene Sandžaka najviše spremaju za jelo?” bilo je pitanje koje je pokrenulo ovu gastro avanturu. Odgovor leži u raznovrsnim receptima koji su se prenosili s koljena na koljeno, čineći svako jelo posebnim. U Tutinu, poseban naglasak stavljaju na korištenje lokalnih sastojaka i začina koje dodaju autentičan šarm njihovim jelima.

Posjetitelji iz Bosne, kao i lokalni stanovnici, zajedno su uživali u degustacijama, ističući kako tutinska kuhinja predstavlja pravi primjer kulturnog bogatstva i tradicije koja združuje ljude oko stola. VIDEO PRILOG POGLEDAJTE ISPOD TEKSTA.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *