traktor prevrtanje sudar

Tragedija u BiH: Nakon prevrtanja traktora poginuo radnik

548

Tragedija na radu: Smrtni ishod radnika u Bosanskom Grahovu nakon prevrtanja traktora

U utorak, na području lokaliteta Risovac, općina Bosansko Grahovo, dogodila se tragična nesreća u kojoj je život izgubio 52-godišnji radnik, dok je upravljao šumskim traktorom. Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona 10, obavijestilo je javnost o ovoj nesretnom događaju, nakon što su u srijedu zaprimili dojavu o nesreći koja se dogodila dan ranije, u 10:20 sati.

Prema izvještaju policije, na mjesto nesreće su odmah upućeni službenici zajedno s dežurnim tužiteljem i nadležnom inspekcijskom službom, koji su obavili uviđaj. Ustanovljeno je da je radnik, tijekom izvlačenja stabla, izgubio kontrolu nad traktorom, što je rezultiralo prevrtanjem vozila. Nesretni radnik je ispao iz traktora i nažalost, preminuo je na mjestu događaja.

Tijelo smrtno stradalog radnika prevezeno je, po naredbi tužitelja, u Kantonalnu bolnicu Livno gdje će biti obavljena obdukcija. Ovaj tragičan događaj ponovno je skrenuo pažnju na važnost poštivanja sigurnosnih mjera pri radu s teškom mehanizacijom, posebno u šumskim područjima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *