TRUDNA MAJKA KOJA JE POGINULA KOD TUTINA – NJEN SIN SA SLIKE KOJI JE POTRESAO SRBIJU SADA SE DOBRO OPORAVLJA!

8410

TUTIN. – Dječak star tri godine, čija je trudna majka izgubila život u tragičnoj saobraćajnoj nesreći kod Tutina, nalazi se u dobrom zdravstvenom stanju dok ga brižna baka pažljivo čuva, potvrdili su rođaci. Ova vijest je potresla cijelu Srbiju.

Podsjećamo, teška nesreća dogodila se 22. decembra 2023. godine kada su Milena F. (32), koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, njen suprug N. F. (32) i trogodišnji sin vraćali se iz njenog rodnog sela Biljeg u opštini Merošina kod Niša, gdje su bili na proslavi kod njenih roditelja. Njihova destinacija bila je Tivat, gdje su živjeli sa svojom djecom.

Nažalost, tokom puta N. F. je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u kanjon Ibra, dubok preko 200 metara. Milena je preminula na licu mjesta zbog teških povreda, dok su vatrogasci uspjeli izvući njenog muža i sina iz vozila. Fotografija koja prikazuje vatrogasca kako iznosi dječaka iz kanjona duboko je dirnula srca ljudi širom Srbije.

Nakon spašavanja, dječak je prevezen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru zbog teških povreda glave. Kosti lobanje i lica su bile slomljene, a dijete je bilo izloženo hladnoći jer je dugo boravilo u ledenoj rijeci. Odmah mu je urađena CT glave, a zbog teškog stanja, prebačen je u Beograd na Neurohirurško odeljenje.

Dr. Ševćet Hajrović, načelnik hirurških grana u Opštoj bolnici Novi Pazar, izjavio je nakon nesreće za Kurir: “Dijete je stabilno i oporavlja se, hvala Bogu. Iako su povrede lica i lobanje ozbiljne, ono se polako oporavlja. Baka iz sela Biljeg je bila uz njega u bolnici u Beogradu.”

Ova tragedija je duboko potresla ne samo porodicu već i cijelu zajednicu u Biljegu. Prijatelj blizak porodici iz sela izjavio je: “Milenini roditelji su počeli izlaziti iz kuće, odlaziti do groblja. Ovo je ogromna tragedija koja ih je pogodila.”

Cijelu Srbiju i Crnu Goru je potresla ova strašna nesreća kod mesta Batrge kod Tutina. Emotivna sahrana Milene F. otkrila je koliko se ona žrtvovala za svoju porodicu. Prema svjedočenjima, iako je bila teško povrijeđena, Milena je izgovorila posljednje riječi dok su je izvlačili iz ambisa kanjona: “Pustite mene, ja nisam bitna, spasite mi dijete.”

Inače, Milena F. je radila u nekim restoranima u Nišu prije nego što se preselila u Crnu Goru sa suprugom gdje su zajedno započeli svoju porodičnu sreću. Njen suprug se također oporavlja od nesreće i ostao je hospitaliziran u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Izvor Kurir
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *