Tutin: Dva svijeta na jednoj fotografiji!

637

Skupocjene, luksuzne limuzine i sportski automobili ovih dana krstare Tutinom, jednom od najnerazvijenijih opština u Srbiji, na čijim ulicama prizor konjskih zaprega još uvijek nije tako rijedak.

Fotografija jednog takvog prizora objavljena je na društvenim mrežama, a na njoj se vidi konjska zaprega i parkiran Lamborgini Hurakan, vrijedan preko 200.000 evra.

Maksimalna brzina tog modela čuvenog Lamborginija je 324 kilometara na sat, a od 0 do 100 kilometara na sat ubrzava za tek nešto više od tri sekunde.

Međutim, kako su putevi na teritoriji ove opštine veoma loši teško da je njegov vlasnik mogao iskoristiti svu snagu moćnog motora od 5.200 kubika sa preko 600 konjskih snaga.

Pored Tutina, slična vozila ovih dana mogu se vidjeti i na ulicama Novog Pazara i Sjenice, a njihovi vlasnici uglavnom su iseljenici iz ovih krajeva koji žive i rade u nekoj od zemalja zapadne Evrope.

Oni dio ljetnjeg odmora provode u rodnom kraju gdje će danas sa rođacima i prijateljima proslaviti Kurban bajram, jedan od najznačajnijih praznika muslimana.

Izvor: Sandžak danas/Blic.rs