Tutin: Sve manje pozitivnih na koronavirus

668

U Tutinu je sve manje pozitivnih na koronavirus, manje je gužvi u bolnici i covid ambulanti, a epidemiološka situacije se smiruje, izjavila je za Snews menadžer Doma zdravlja u tom gradu Azra Dreković.

Kako ističe epidemiološka situacija se ubrzano smiruje i podacima iz tutinskog Doma zdravlja pokazuju da stanje pod kontrolom.

“Što se tiče epidemiološke situacije u Tutinu, mnogo je bolja u odnosu na pređašnje vrijeme, stanje nam je relativno dobro, moramo se držati epidemiološkim mjera da bi tako i ostalo”, rekla je Dreković i iznijela podatke koji su, kako kaže, ohrabrujući.

Od 392 testiranih, prethodnih dana, 6 pacijenata je bilo pozitivno.

“Broj urađenih seroloških testova je povećan iz razloga otvaranja granica prema Crnoj Gori, gdje je za ulazak neophodan negativan test.Broj novih pneumonija (upale pluća) je 7, od 21 urađenih RTG pluća, potvrdila je Dreković, i dodala da  je samo jedan pacijent transportovan u drugi medicinski centar.

“Na osnovu podataka koje dobijamo svakodnevno, epidemiološka krivulja je u padu. Poštovanje mjera je doprinjelo stabilizaciji situacije u Tutinu”, ocjenila je Dreković.

Epidemiolog iz Tutina dr. Mithat Eminović ranije je izjavio da, što se tiče zaraženih i bolesnih, i aktivno bolesnih i onih koji su preboljeli ovu bolest na području Tutina, sigurno možemo govoriti o hiljadama.

Foto snews

Foto snews

Uzvor Snews
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *